El motiu pel qual mai hauries de llençar l'aigua on cous la pasta

T'ajudarà, i molt, a millorar la teva salsa

Un gran truc per millorar la teva pasta | EuropaPress

Hi ha aliments associats a la nostra dieta que son universals. Tots (o gairebé) consumim diversos tipus de productes, com ara l'oli, la carn, el peix, llegums, pa, o la pasta. No som italians, però ens costaria imaginar-nos una dieta sense la pasta. No només per la proliferació de restaurants italians a casa nostra -que també-. Passegeu qualsevol dia per un supermercat i trobareu desenes d'ofertes: pasta fresca o per tenir al rebost en totes les seves versions.

I la pasta només es pot fer d'una sola manera: bullida. I és aquí on tots cometem un greu error: llençar l'aigua de cocció.

L'aigua de la pasta, ideal per a millorar el plat

A partir d'ara ja no ho faràs. L'aigua de la pasta, com informa aquest diumenge 'La Vanguardia', és ideal per millorar la salsa. Ho diuen els grans xefs italians, no ens ho estem inventant pas: si agregues una mica d'aigua, serà una pasta més sedosa i amb més gust. L'aigua té el midó i un punt de sal que hem tirat per coure la pasta. Això fa que la teva salsa pugui millorar molt.

Compte, no has de fer servir tota l'aigua! Et caldrà tan sols una tassa. El midó ajuda a espessir, de manera que també és una virtut que et pot ajudar si tens una salsa líquida. 

A més a més, no val amb totes les salses. Aquest truc és indicat sobretot en pesto, bolonyesa o carbonara (l'autèntica, que porta ou i no crema de llet).

Cuanta aigua ens cal per bullir la pasta?

Un dels altres errors que fem, té relació amb l'aigua: normalment en fem servir poca, mentre que els experts asseguren que cal un litre per cada 100 grams. Normalment, els paquets de pasta fresca porten 250 grams, de manera que caldrien dos litres i mig. També és important bullir la pasta en una olla gran, així evitarem que s'enganxi i ens quedarà más fresca i esponjosa.


Comentaris

envia el comentari