IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Guàrdia Urbana desallotja una residència d'estudiants autogestionada de Barcelona

La Guàrdia Urbana s'ha presentat a primera hora d'aquest matí a l'edifici del Raval

Furgonetes de la Guàrdia Urbana a l'exterior de la residència
Furgonetes de la Guàrdia Urbana a l'exterior de la residència | Twitter / @CUPBarcelona

Gran tensió a Barcelona després que la Guàrdia Urbana hagi començat aquest dilluns, 8 de gener, el desallotjament de la Residència d'Estudiants Autogestionada del Raval. En compliment d’una ordre judicial, els agents han procedit a desallotjar l’edifici, situat al número 9 del passatge de Sant Bernat de Barcelona, al·legant «motius de seguretat».

«La finca és un perill i no s'hi poden realitzar activitats a dins». És el principal actiu i argument de l’Ajuntament de Barcelona per desallotjar l’edifici. De fet, aquest ja va ser desallotjat el passat 1 de desembre, però deu dies més tard va ser reocupat fins aquest matí.

La resposta dels estudiants

Els estudiants no s’han quedat de braços plegats després de la temptativa de la Guàrdia Urbana. Aquests, de fet, van piular el passat diumenge: «Demà tornen a desallotjar la REA. Avui festa de pijames i demà esmorzar a les 7 del matí per defensar-la!».

Així mateix, aquest matí els estudiants han reivindicat el seu desacord amb una manifestació amb consignes ‘okupes’ davant la residència. Fins i tot, diversos disturbis entre agents del cos policial i estudiants —han hagut d’intervenir els antiavalots, sense més conseqüències— han protagonitzat la jornada d’avui com ha publicat a twitter un periodista de 'Betevé'.

Un edifici «perillós»
 

L’edifici en qüestió es va quedar orfe l’any 2008. De d’aleshores l’edifici va romandre totalment buit fins que el 2016, el van ocupar un grup de joves per fer-hi una Residència d'Estudiants Autogestionada (REA).

El col·lectiu, de fet, va saber que el consistori els volia desallotjar el 14 de juny i, segons ells, «sempre s'han amagat amb arguments tècnics i arquitectònics les motivacions polítiques reals que els porten a voler desallotjar la REA».

Gala Pin, regidora de Ciutat Vella, ja va argumentar el passat 1 de desembre que ocupar la REA no era segur. «Hi ha decisions que són difícils de prendre, però que s'han de prendre», va al·legar Pin mentre afegia que ella mai no ha amagat que «fa anys vaig estar 'okupant'» i que és una eina «per denunciar l'especulació, per fer treball a nivell de barri i per moltes accions reivindicatives».


Comentaris

envia el comentari