Guillem Anglada, el català entre les 100 persones més influents del món

És astrofísic i va liderar l'equip que ha descobert l'exoplaneta més pròxim a la Terra
El científic comparteix llista amb Emma Stone i Donald Trump. | Diario de León

 

Apareix entre les persones amb més influència del món i es diu Guillem Anglada. Aquest català ha aparegut a la llista que publica la revista 'Time' de les 100 personalitats més influents d'àmbits tan diversos com l'esport, la política, l'art o la ciència. Anglada comparteix llista amb noms tan coneguts com ara Emma Stone, Ed Sheeran, Viola Davis, Ivanka i Donald Trump, Kim Jong Un o Tom Brady. El català, acompanyat de Nathalie Batalha i Michaël Gillon, hi apareixen després d'haver descobert l'exoplaneta més proper a la terra amb més possibilitats de ser habitable. 

Tal com explica el portal 'Vilaweb', Guillem Anglada és professor d'astrofísica a la Universitat Queen Mary de Londres i destaca com a investigador. Va ser elegit, l'any passat, com un dels deu científics més destacats de 2016 per la revista Nature. Sobre el descobriment de l'exoplaneta, Anglada dona importància a la facilitat recent de la que disposen per observar el que hi ha més enllà del Sistema Solar: «Per primera vegada tindrem l'oportunitat de començar a cercar evidències de vida.

 

És un canvi de paradigma. Fins ara ens concentràvem en la detecció dels planetes, i ara ja ens aboquem a caracteritzar-los».La llista de la revista Time, que divideix els elegits per branques, ha col·locat a Guillem Anglada en l'apartat de 'Pioners'. En aquest apartat també hi apareixen cares conegudes com el raper americà Chance the Rapper o l'actor Riz Ahmed, així com Ivanka Trump, filla del president dels Estats Units.