Harvard elogia la gestió del talent dels treballadors de Mercadona

La 'Harvard Business Review' destaca que el gegant valencià treu «el màxim profit» del potencial de la seva plantilla

Mercadona | Cedida

La revista de negocis de la Universitat de Harvard ha publicat un estudi sobre la gestió del talent dels treballadors on destaca a Mercadona per treure «el màxim profit» del potencial de la seva plantilla i per la seva inversió en noves tecnologies. Segons 'Huffington Post', aquesta és una de les conclusions a què ha arribat l'estudi realitzat per les professores de l'escola de negocis Sloan de l'Institut tecnològic de Massachusetts (MIT), Zeynep Ton i Sarah Kalloch, que en aquesta revista assenyalen com l'empresa espanyola aprofita les «aptituds creatives i de resolució de problemes» dels seus treballadors perquè «suggereixin millores». Ton també jutja aquesta política laboral de la cadena de supermercats com un «èxit» en gestió de persones per proporcionar-li «estalviar milions d'euros» gràcies al talent dels seus empleats.

L'estudi assenyala que Mercadona combina inversions en les persones amb «decisions operatives» que pugen la productivitat i l'aportació dels seus treballadors, cosa que li permet donar una «bona experiència» als seus clients. La publicació també destaca la implementació de noves tecnologies a l'empresa, amb la qual Mercadona va aconseguir «augmentar la seva productivitat» malgrat una gran inversió, després de destinar 600 milions d'euros entre 2005 i 2008 per millorar la logística i gestió de les seves botigues. Segons les professores del MIT, la cadena de supermercats valenciana va poder fer aquest procés perquè els seus treballadors s'hi van involucrar, en rebre una gran formació, cosa que va possibilitar que poguessin ajudar els clients a acostumar-se als canvis.

Com a conseqüència, les vendes per empleat van passar de 179.142 euros el primer any d'inversió a 232.260 euros el 2008. Amb una xarxa de 1650 supermercats repartits per tot Espanya, Mercadona té actualment una plantilla de 79.000 empleats i l'any passat ja va ser reconeguda per l'organització Internacional del Treball (OIT) per la seva aposta per l'«ocupació estable i de qualitat», com també per l'esforç en formació. L'organització va destacar llavors la seva política de recursos humans, amb la implicació de sindicats, pel percentatge de contractes fixos en la seva plantilla en un context com el de l'economia espanyola.

.


Comentaris

envia el comentari