YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Hi haurà polèmica: el dineral que pot rebre la infanta Sofia (però no Elionor)

Amb la renúncia a l'herència del seu avi que ha comunicat la princesa Elionor, sorgeix la incògnita sobre què farà la seva germana Sofia

La Infanta Sofia amb la seva germana la Princesa Elionor
Després de la renúncia comunicada per la princesa Elionor cal esperar a veure què fa la seva germana | GTRES

Aquesta setmana es feia pública la renúncia de la princesa Elionor a l'herència del rei emèrit Joan Carles, a la qual el mes de març passat va renunciar l'actual monarca Felip VI. Va ser llavors quan el rei Felip emetia un comunicat sense precedents anunciant la seva renúncia a l'herència del seu pare i a qualsevol estructura financera l'origen de la qual no estigués d'acord amb la legalitat.

«Renunciar a l'herència de Joan Carles que personalment li pogués correspondre, així com a qualsevol actiu, inversió o estructura financera l'origen de la qual, característiques o finalitat puguin no estar d'acord amb la legalitat o amb els criteris de rectitud i integritat que regeixen la seva activitat institucional i privada i que han d'informar l'activitat de la corona», eren les seves paraules.

Es referia a dues fundacions el finançament de les quals estava sent investigat a Suïssa per presumpte blanqueig de capitals i l'existència de les quals va sortir a la llum pública gràcies al mitjà britànic ‘The Telegraph’: la Fundació Zagatka i Lucum.

Doncs bé, una d'aquestes fundacions també situa com a beneficiaris als descendents de l'actual cap d'Estat: la princesa Elionor i la infanta Sofia. 

«La fortuna de la fundació haurà de ser atribuïda als hereus legals nascuts o que naixessin d'una unió legal». Això significa que en el cas que el rei Felip morís, les seves filles serien les hereves d'una gran fortuna de desenes de milions d'euros, encara que no s'especifica què passaria en cas de renúncia.

La princesa Elionor i hereva al tron ja ha anunciat la seva renúncia a aquests diners aquesta setmana, però què hi ha de la seva germana Sofia? Encara no s'ha pronunciat sobre aquest tema.

Elionor trenca amb el seu avi

En un intent de deslligar el futur de la monarquia, encarnat per la princesa Elionor i hereva al tron, del passat d'aquesta institució, encarnat pel rei emèrit i els seus excessos i irregularitats financeres, Elionor ha decidit (o més aviat han pres la decisió per ella) de seguir els passos del seu pare i de comunicar-li al seu avi la seva renúncia a l'herència de totes dues fundacions, donant-li una gran estocada al rei emèrit, qui es troba actualment vivint a Abu Dhabi per culpa de les recerques en les quals s'està veient embolicat.

De fet, avi i neta poca o nul·la relació tenen, i l'última vegada que se'ls va poder veure junts va ser fa dos anys en el 40 aniversari de la Constitució, i ja el seu distanciament era palpable llavors. Un distanciament que va ser més que patent en el primer discurs públic amb el qual es va estrenar la princesa l'octubre de 2019 en la inauguració dels premis Príncep d'Astúries, una cerimònia en la qual va estar present la seva àvia Sofia, però no Joan Carles.

El paper de Sofia, una incògnita

Però de moment, no se sap quina decisió prendrà Sofia sobre aquest tema, ni si també renunciarà a uns diners que legalment i segons els estatuts de la fundació, li pertanyerien. Però, què passaria si ella també renunciés? Segons publica el mitjà ‘Vozpópuli’, que ha tingut accés als estatuts de la Fundació Zagatka, en cas d'apartar-se totes dues filles del rei, les següents en la llista serien les germanes Helena de Borbó i Cristina de Borbó, les dues altres filles del rei emèrit.

Encara que el paper de la infanta Sofia no sigui tan determinant per a la monarquia com el de la princesa Elionor, s'espera que la segona filla dels reis faci també un pas al costat, renunciant a l'herència i desmarcant-se així de qualsevol irregularitat que pogués esquitxar el futur de la corona.


Comentaris

envia el comentari