Muntatge de Gloria Camila, Rocio Carrasco i Jose Fernando

Tot el que van heretar els germans de Rocío Carrasco, que no és poc

Rocío va ser la més beneficiada en el repartiment

Rocío Carrasco torna a fer sortir a la llum un tema que ja es donava per enterrat. És l'herència de la seva mare. A escassos dies que s'estreni la segona temporada de la seva docusèrie, ja va avançar que té en el seu poder un testament previ a l'oficial.

Era una cosa que la família desconeixia completament  i que deixaria en mal lloc alguns dels membres del clan Mohedano. Una part «s'assabenten que això existeix» i una altra que «jo ho sé i que ho tinc».

Val a dir que Rocío va ser la més beneficiada en el repartiment de l'herència després de la mort de la seva mare. En les últimes voluntats, la cantant designava la seva primogènita hereva universal del seu patrimoni.

Es va fer amb els drets dels seus treballs artístics, que inclouen 27 discos i 9 pel·lícules. També amb diverses propietats, com un pis a Miami, la meitat d'un apartament a Miami Beach i una finca de 400.000 metres quadrats.

L'artista també comptava amb una casa a La Moraleja, on va passar els darrers anys de la seva vida. Però va deixar clar als seus amics que s'havia de posar a la venda, ja que no volia que ningú hi visqués. Els diners obtinguts es repartirien en quatre parts.

Rocío Carrasco sent entrevistada per un reporter d'Europa Press
Rocío Carrasco transmetrà el contingut d'un testament previ a l'oficial | Europa Press

La seva filla gran se'n va endur dues, mentre que la resta es va distribuir entre Gloria Camila i José Fernando. Però la dona de Fidel Albiac també va rebre altres pertinences de la xipionera, com ara vestits i joies.

S'ha especulat molt amb els diners que haurien acabat en mans dels seus germans. Val a dir que Jurado va dividir l'herència en tres parts. El terç de llegítima estricta va ser per als seus tres fills; el terç de lliure millora per a Rociíto, i el terç de lliure disposició es va repartir. Va recaure en els seus dos germans: el vidu, el seu nebot Fernando i el seu exsecretari Juan de la Rosa, recull La Razón.

Sense cap dubte, Rocío Carrasco va ser qui va quedar més ben parada pel que fa a la distribució. Quan es va vendre la casa de La Moraleja, tant Gloria Camila com José Fernando eren menors. Els diners obtinguts es van ingressar en un compte perquè generessin interessos i en poguessin disposar quan arribessin a la majoria d'edat. La quantitat que van poder rebre va arribar  al milió d'euros. Una quantitat considerable, però escassa si tenim en compte allò que va obtenir l'ex d'Antonio David.

Gloria Camila i José Fernando Ortega
Gloria Camila i José Fernando van poder rebre un milió d'euros | Instagram

En el repartiment també va pensar en Ortega Cano. El matrimoni havia estat casat en règim de separació de béns. No obstant això, li va deixar la part que li corresponia d'una ramaderia de caps de bestiar que havien adquirit conjuntament.

Eren un total de 800 caps de bestiar que es trobaven a Yerbabuena, una finca propietat del torero. El 2013, però, ell es va desfer d'aquesta propietat. Confessava que «ho faig perquè ve una altra etapa de la meva vida que he d'afrontar, he d'estar a prop dels meus amics, la meva parella».

Imatge promocional de la nova docusèrie de Rocío Carrasco
Rocío parlarà en exclusiva del testament de la seva mare a la seva docusèrie | Mediaset

Rocío Jurado també va pensar en els seus germans

Rocío Carrasco mai no es va queixar del repartiment de l'herència. Però va comprovar també com la seva mare havia tingut presents els seus germans Amador i Glòria. El primer va rebre una nau industrial a San Sebastián de los Reyes, a més de la meitat d'una finca als afores de Chipiona.

L'altra meitat corresponia a Glòria, que es quedaria, a més, amb una casa a la localitat gaditana. El fillol de la Jurado, el seu nebot Fernando, es va emportar una altra nau.

Per a sorpresa de Rocío, l'artista també va tenir present al testament, el seu assessor Juan de la Rosa. Li va deixar un dúplex a Chipiona. Ell va acabar morint el 2007 a causa d'un càncer de pell.

▶️ La casa abandonada que hace llorar al nieto de Rocío Jurado