IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Hisenda reclama 167,4 milions d'euros a la CCMA en concepte d'IVA

La Corporació expressa la seva «disconformitat» i avisa que compromet «greument» la seva viabilitat

Imatge d'arxiu de TV3.
Imatge d'arxiu de TV3. | tv3

L'Agència Estatal d'Administració Tributària del Ministeri d'Hisenda (AEAT) reclama 167,4 milions d'euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del pagament dels imports per deducció de l'IVA dels darrers anys 2015, 2016 i 2017 i per un canvi de criteri en l'aplicació de la llei.

Concretament, Hisenda vol que la Corporació aboni l'IVA per les aportacions que la Generalitat ha fet a la Corporació aquests tres anys. En aquest sentit, ja ha paralitzat el pagament a la CCMA de l'IVA que encara no ha abonat pendent del 2016 i del corresponent 2017, el que suposa un impacte global de 147 milions d'euros.

A més, amb l'aprovació d'una modificació de la Llei de l'IVA, publicada al BOE del 9 de novembre del 2017, causarà un impacte negatiu anual de 20,4 MEUR a partir del 2018.

En un comunicat, la CCMA ha expressat la seva «disconformitat» per aquesta reclamació i ha avisat que compromet «greument» la seva viabilitat. A més, ha criticat que respon a un canvi de criteri de l'administració tributària i no està avalada per cap llei.

Uns anys amb moltes retallades

D'altra banda, la Corporació ha recordat que ens els darrers anys ha impulsat un pla de viabilitat per ajustar les seves despeses a la contenció pressupostària del sector públic a Catalunya amb un «esforç sense precedents» amb mesures com la reducció de les estructures directives, el redimensionament de plantilla i sous i la retallada de fins un 50% en la inversió de continguts i inversions. 

«Amb aquest esforç col·lectiu, la CCMA ha passat de gestionar-se amb 457,5 milions d'euros el 2010 a fer-ho amb 302,4 milions el 2017, fet que ha suposat una reducció del 34% dels recursos disponibles», ha subratllat la CCMA.


Comentaris

envia el comentari