IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un home agraeix als Mossos d'Esquadra com van tractar al seu pare, malalt d'Alzheimer, el 2012

Va destacar l'atenció rebuda pels agents i afirmant que «Els familiars dels malalts d'Alzheimer us necessitem molt»

El cos dels Mossos d’Esquadra han viscut una jornada on poc podien imaginar l’emotiu missatge que els hi arribaria. Es tracta d’un formulari d’agraïments utilitzat per un home de Calella que va voler compartir l’esdeveniment ocorregut l’any 2012, quan el seu pare, malalt d’Alzheimer, va necessitar l’ajuda dels agents per evitar estar en perill.

Segons relata l'escrit, una nit, a les tres de la matinada, va rebre una trucada on l'informaven que el seu pare estava picant la porta perquè volia sortir. Va vestir-se ràpid i va anar fins on es trobava el seu familiar, coincidint amb dos agents que l'esperaven «amb serenor i pau», per transmetre-li la «confiança» necessària per a aquell moment.

«Estigues tranquil, fa estona que estem aquí i el teu pare està picant, però està bé. Ens tens per tot allò que et puguem ajudar», li van explicar els agents, fent passar a l'home «del desesper màxim» a la «tranquil•litat». Anys després, al conèixer que existien els formularis, ha volgut donar reconeixement als agents, agraint «en nom meu dels meus pares» aquell «moment especial» i concloent que «Els familiars dels malalts d'Alzheimer us necessitem molt».

La transcripció del missatge

Els fets ocorreguts daten de l'any 2012. Els meus pares, Antonio i Núria, vivien a la casa de tota la vida, al carrer de Jovara 135, de Calella.
Mon pare feia un temps que tenia pèrdues de memòria, però ningú ens va explicar lo dur que seria per tots, allò que estava començant a manifestar-se, anomenat Alzheimer.

Una nit, pels vols de les tres de la matinada, vaig rebre al mòbil una trucada dels Mossos o de la Policia Municipal, avisant-me que el meu pare estava al portal de casa, picant la porta perquè volia sortir, però que estigués tranquil, que hi havia els Mossos allí. Vaig vestir-me com vaig poder i vair sortir disparat com mai havia corregut, molt neguitós.

Mai oblidaré els Mossos, amb la serenor i pau amb què m'esperaven i la confiança que em van transmetre. «Estigues tranquil, fa estona que estem aquí i el teu pare està picant, però està bé». «Aquí ens tens per tot allò que et puguem ajudar». Els ho vaig agrair com mai havia fet crec que amb ningú. Em van ajudar a passar del desesper màxim a la tranquil•litat en un moment. Aquella nit vaig dormir amb els pares. Actualment, mon pare aguanta com pot, tossut com és. Ma mare va morir al juny, després de patir d'Alzheimer també.


Fa uns dies, una amiga que és Mosso em va comentar que hi havia un formulari d'agraïments i no vaig dubtar que l'havia d'utilitzar. En nom meu i des del fons del meu cor, i crec que també dels meus pares, vull compartir-vos l'agraïment immens que us tinc per aquell moment especial i per altres. Mil gràcies de tot cor. Els familiars dels malalts d'Alzheimer us necessitem molt.


Comentaris

envia el comentari