IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un home atropella un llop ibèric i es fa una foto exhibint-lo com a trofeu

L'Asociació per a la Conservació i l'Estudi del Llop Ibèric ha denunciat la fotografia a les xarxes socials

L’Associació per a la Conservació i Estudi del Llop Ibèric, ASCEL, acaba de denunciar via xarxes socials l'actuació d'un guàrdia d'incendis, que va penjar una fotografia que ha ferit la sensibilitat de més d’una persona.

Segons explica ‘La Vanguardia’, l'home va atropellar a un llop ibèric, matant-l'ho a l'acte i, instants després, va demanar a un company que li fes un seguit de fotografies exhibint-ho com a trofeu. La imatge i focus de la polèmica, mostra com el guàrdia, vestit com a tal, aixeca el llop per les orelles i el mostra content a la càmera. 

  

La companyia lamenta l’incident

Per la seva banda, ‘Tragsa’ ha emès un comunicat lamentant la imatge. Al fil de la disculpa, a més, aclareix que l'animal es va llençar a la carretera i els treballadors de l’empresa en qüestió no van poder fer per evitar-ne l’atropellament.

Els fets van succeir a Corvio, al nord de Palència, el passat 2 de novembre. L'empresa ha remarcat que lamenta «les males interpretacions» que s'han pogut fer arran dels fets i ha recalcat que, des del primer moment, han mostrat total col·laboració amb el SEPRONA.

Així mateix, han afirmat també estan estudiant els efectes legals de la conducta dels treballadors, respecte al codi ètic i deontològic de la companyia.

Les explicacions de la part denunciant

L’ASCEL assegura no comprendre les motivacions dels treballadors a l'hora fer-se una fotografia semblant i, posteriorment, es pregunten si ho van fer «per a lloança privada o pública, per record personal o per fer-se una selfie».

Afegeix, a més, que la mort del llop podria haver estat motivada per la imprudència dels treballadors, les condicions dels quals afirma desconèixer. «Possible excés de velocitatl’absència d'una conducció amb precaució en zones de trànsit de fauna silvestre com les muntanyes cantàbriques», són algunes de les hipòtesis presentades per la part afectada.


Comentaris

envia el comentari