Ana Obregón en un acte promocional de SinSombrero

El colpidor homenatge d'Ana Obregón a Álex Lequio que emociona a tothom

La presentadora va enviar un missatge d'esperança als espanyols a través de la lliçó que li va ensenyar el seu fill

El passat 13 de maig la vida d'Ana Obregón va canviar per sempre amb la mort del seu fill, Álex Lequio, als 27 anys. Des de llavors, Ana lluita per suportar la tràgica mort del seu fill i ahir, durant la retransmissió de les campanades de Cap d'Any, no va poder evitar recordar-se d'ell amb unes paraules que han emocionat a Espanya.

En la retransmissió de les campanades des de la mítica Porta de Sol, Ana Obregón va llançar un missatge molt emotiu: «Ell deia que el més important és dedicar temps i amor a les persones que estimes, perquè quan te'n vas és l'única cosa que t'emportes, però per tenir això has de tenir a les persones que estimes amb tu i per aconseguir-ho cal ser responsables i els espanyols ho som».

Ana es va dirigir als espanyols per deixar aquesta lliçó que va aprendre del seu fill. Ho va fer amb la Porta del Sol de fons, buida i amb la música de Nacho Cano, instants abans que toquessin les dotze campanades. L'actriu és una habitual d'aquestes cites i va recordar les moltes vegades que ha felicitat l'Any Nou als espanyols des d'aquest lloc.

Va ser llavors quan es va recordar del seu fill Aless, a qui va enviar un petó: «Aquesta vegada no l'hi puc donar i amb el vostre permís hi va comandament al cel». La seva veu es va trencar fruit de l'emoció que també va contagiar la seva companya, Anne Igartiburu. Les dues, amb llàgrimes als ulls, van compartir el sentiment d'amor i dolor pels fills.

«Ana, et diré una cosa, vull que sàpigues que estem amb tu sempre i que tu ens has demostrat enteresa i molta alegria sempre», li va traslladar la seva companya. Ana Obregón, ja més recomposta, li va respondre que «si volia estar aquí és perquè tot i ser una mare que ha perdut el seu fill vull enviar un missatge d'esperança a tot Espanya».

El missatge d'Ana Obregón a tot Espanya

Les paraules d'Ana Obregón van ser un missatge d'esperança: «Sé que tothom ho està passant malament, uns més que altres, i que només depèn de nosaltres. Amb aquesta pandèmia es pot acabar». La presentadora va aprofitar per reivindicar que «cal destinar més diners per a la investigació del càncer».

Ana Obregón ha recordat que els malalts de càncer «són els grans oblidats» i ha demanat que tot i la urgència del coronavirus no se'ls deixi de banda. També ha tingut un missatge de suport i agraïment als sanitaris, i ha demanat «responsabilitat i conscienciació a tots els que teniu la sort de tenir als vostres éssers estimats a casa».

Finalment, ha destacat que «ha estat un any on tot Espanya s'ha bolcat, el meu pare sempre ha dit que el millor d'Espanya són els espanyols». Ana Obregón i Anne Igartiburu van formar la parella en les campanades de televisió Espanyola, i ambdues van protagonitzar també, com a mares, el moment més emotiu de la nit.

Anna i Anne, la parella més unida

Les dues presentadores van lluir models molt elegants. Anne va brillar amb un vestit vermell i l'actriu ho va fer amb un de blanc, color del dol en altres cultures. Ana va aprofitar per sincerar-se en reconèixer que no ha estat un any gens fàcil, i que era la primera vegada en vuit mesos que sortia de casa. Les dues van batejar la gala com les «CampanAnas».

Ana Obregón va agrair el suport rebut aquests últims mesos tan complicats i va demanar a les famílies que van acomiadar l'any amb una pèrdua que s'identifiquessin amb ella. Molt a prop d'ella a la vetllada van estar Susana Uribarri i Raúl Castillo, amiga i representant de l'artista que no la van deixar sola ni un instant.

Aquestes són les primeres festes de Nadal que Ana passa sense Aless, el seu fill i la persona més important de la seva vida. Aless Lequio va morir a causa del càncer que patia i contra el qual va lluitar durant molt de temps. Ana ha intentat convertir el dolor en llum i transformar l'experiència en un optimisme que ahir va tractar de transmetre als espanyols en el moment més difícil per a tots.