Hotelers de Barcelona reclamen contundència contra la turismofòbia i les vagues de l'Aeroport del Prat

El director del gremi ha lamentat que les vagues de l'Aeroport del Prat «desgasten la imatge» de Barcelona
Hotelers de Barcelona apunta que els atacs contra el turisme provoca el malestar de la ciutat. | CatalunyaDiari.cat

El director general del Gremi d'Hotels de Barcelona (GHB), Manel Casals, ha reclamat aquest dilluns, 7 d'agost, a les administracions ser contundents contra la turismofòbia i també contra els pisos turístics il·legals, ja que assegura que són la base del malestar a la ciutat. Casals ha afirmat en una entrevista que espera que de la comissió extraordinària municipal d'aquest dilluns per tractar els atacs a operadors turístics —com el d'Arran contra un bus turístic— surti un acord entre els partits per «tallar de soca-rel» el problema. Ha considerat que les administracions han de condemnar i prendre mesures judicials en els casos que sigui necessari, alhora que cal treballar conjuntament per evitar-los. Casals també ha lamentat que les vagues de l'aeroport del Prat «desgasten la imatge de Barcelona». 

 

Casals ha assegurat que la turismofòbia va vinculada al creixement exponencial dels pisos turístics a partir del 2010, ja que Barcelona ha passat de tenir 70.000 places hoteleres a sumar-se-li d'altres 120.000 places de pisos turístics, els quals la meitat són il·legals. A parer seu, l'aparició de 120.000 places «de forma descontrolada» és conseqüència d'una mala gestió de l'administració, i ha criticat que el Govern decidís legalitzar els habitatges d'ús turístic. Així mateix, ha alertat que la Generalitat «tornarà a ensopegar amb la mateixa pedra» si amb el nou reglament de turisme legalitza el lloguer d'habitacions per a ús turístic sense fer-ho de forma molt controlada i delimitada en el temps. «Les administracions han generat el problema legalitzant els pisos turístics i no han aportat solucions», ha criticat Casals, encara que ha valorat positivament l'actitud de l'Ajuntament de Barcelona. «En l'últim any, l'Ajuntament de Barcelona ha actuat amb molta més contundència que cap altra administració», ha celebrat.

De la mateixa manera, Manel Casals, ha alertat que els conflictes a l'Aeroport del Prat es repeteixen cada estiu per un motiu o un altre, la qual cosa ha lamentat que degrada la imatge de Barcelona. «Portem uns quants estius amb la mateixa història i anem desgastant la imatge de Barcelona com a destinació turística i també tenim un problema com a catalans, que som els primers perjudicats», ha dit el director del gremi. Casals ha retret que les diferents administracions «es van passant la pilota d'una teulada a un altre», i ha reclamat que és urgent posar-se d'acord per solucionar el conflicte en els controls de seguretat del Prat.



Comentaris

envia el comentari