IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Els hotels deixen d'oferir les ampolles de sabó a les habitacions

Substitueixen aquests obsequis per dispensadors de productes, amb l'objectiu de generar residus

Las botellitas de jabón que se regalan en los hoteles
Les ampolles de sabó que es regalaven als hotels | Cedida

Amb l'objectiu de no generar una gran quantitat de residus i col·laborar amb el medi ambient, els principals establiments hotelers d'arreu del mon han decidit posar fi a les clàssiques ampolles petites de sabó que regalaven. Es tracta d'un obsequi que contenia condicionador, sabó i xampú.

El principal problema era que molts clients no s'emportaven l'obsequi en acabar la seva estança, i aquestes ampolles no son reaprofitables. Si l'envàs ha estat obert, ja no pot ser utilitzat per omplir una altra ampolla.

Conscients d'aquesta despesa i del residu que es generava, les multinacionals d'establiments hotelers han decidit posar fi al tradicional obsequi. En substitució, posaran diversos dispensadors a la dutxa, que seran reomplerts cada cop que es faci la neteja i manteniment de l'habitació.

S'acaben les ampolles de sabó

La cadena hotelera Mariott ha estat una de les primeres a implementar aquesta nova mesura, tot i que s'espera que altres establiments de la competència com Holiday Inn, Kimpton o InterContinental Hotel Group segueixin el mateix camí, per combatre la generació de residus.

Imagen de un dispensador de jabón
Imatge d'un dispensador de sabó | Cedida

 

La cadena hotelera d'Estats Units és de les primeres en seguir aquesta tendència, i per demostrar-ho ha actualitzat 450 dels seus edificis, amb una bona rebuda per part dels clients. S'espera que abans del gener del 2019 hi hagi nous dispensadors de sabó en 1.500 hotels més.

Si la mesura segueix en els propers mesos, Mariott calcula que es pot estalviar fins a 2.000 euros anuals, un benefici econòmic que resulta especialment atractiu per al sector. A més, fan un favor al medi ambient.

La reacció dels clients

Des del punt de vista dels consumidors, l'eliminació de l'obsequi ha estat valorada de forma sorprenentment positiva. No obstant això, tot fa sospitar que alguns no veuran amb bons ulls aquesta nova estratègia, ja que les ampolles de sabó i xampú eren uns dels elements més valorats pels clients.


Comentaris

envia el comentari