IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

Hotusa, la cadena hotelera catalana, trasllada la seu a Madrid

El grup que presideix Amancio López segueix l'estela de les prop de 2.500 empreses que en l'últim mes s'han portat la seu social fora de Catalunya

Hotusa, es suma a la llista d'empreses catalanes traslladen la seu de Barcelona a Madrid
Hotusa, es suma a la llista d'empreses catalanes traslladen la seu de Barcelona a Madrid | Grupo Hotusa

Grup Hotusa, la cadena més gran hotelera de Catalunya, ha traslladat la seva seu social de Barcelona a Madrid, segons figura en els registres del Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME) en la seva edició del dijous.

En concret, la societat Hoteles Turísticos Unidos SA, Hotusa Hotels, ha situat el seu nou domicili social en el número 24 del carrer Xaudaró de la capital espanyola.    

El grup català segueix els passos d'altres empreses del sector turístic com eDreams Odigeo, Derby Hotels o Volotea. Un total de 2.540 empreses van traslladar la seva seu social des de Catalunya a altres regions d'Espanya entre el 2 d'octubre i el 15 de novembre.

  

  

  

  

Actualment, compta amb una cartera de 150 establiments (80 sota la marca Eurostars Hotels i 40 de la cadena Exe Hotels), factura més 1.000 milions d'euros a l'any i té 4.000 treballadors. Desenvolupa la seva activitat en més de 100 països i disposa d'oficines a París, Londres, Roma, Lisboa, Buenos Aires i Bangkok, a més de Barcelona (C/Mallorca, 351).

 

Grup Hotusa va ser fundat en 1977 per un grup de tres hotelers de Barcelona i amb una cartera d'amb prou feines tres establiments. L'objectiu era prestar-se serveis de forma conjunta i, alhora, competir en igualtat amb les principals cadenes hoteleres a escala internacional.
 

Amb Amancio López Seijas liderant el grup, va engegar un any després l'embrió del qual avui és la seva central de reserves, Keytel, i va començar a incorporar els primers establiments associats. En 2011 la seva divisió d'explotació hotelera viu un procés d'expansió i supera la barrera de 100 establiments.

Una nova seu a Barcelona al 2015

En 2015 el Grup Hotusa va estrenar nova seu central a Barcelona en un edifici històric, l'antiga fàbrica de Myrurgia. Un any després la seva àrea hotelera passa a denominar-se Eurostars Hotel Company. El grup s'articula entorn de dues grans àrees: la turística (integrada per diferents societats orientades a la prestació de serveis de distribució, comercialització i màrqueting a establiments hotelers) i l'hotelera.

 

El Consell de Ministres va concedir en 2013 la Medalla al Mèrit Turístic 2013 a Amancio López Seijas per la seva labor en el grup hoteler, que en 2008 va rebre el Premi Príncep Felipe a l'Excel·lència Turística per la seva contribució a l'increment de la competitivitat de la indústria turística espanyola. L'hoteler Amancio López va presidir de 2013 a 2016 l'Aliança per a l'Excel·lència Turística, Exceltur, el 'lobby' turístic espanyol.


Comentaris

envia el comentari