iDental genera la meitat de totes les reclamacions odontològiques a Espanya

La majoria dels afectats per la problemàtica franquícia dental tenen uns escassos recursos econòmics

iDental genera la meitat de totes les reclamacions odontològiques a Espanya. | Cedida

iDental és la franquícia dental que atén més pacients a Espanya. Els seus tractaments estan rebaixats fins a un 100%, fet que permet que els seus clients puguin pagar-se un tractament de 20.000 euros per 1.500 euros finançats cada mes. Encara que és la cadena de clíniques més popular a Espanya, també és considerada un dels principals problemes del sector dental, segons informa ‘El Confidencial’. A Catalunya, iDental compta amb diversos centres a les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Girona.

La portaveu de la plataforma d'afectats Afecade, Ángela de Miguel, explica: «iDental no solament és la franquícia que més reclamacions genera, sinó que a més és la que té els seus pacients en pitjor situació: són persones, ja no pocs recursos, sinó directament sense recursos econòmics, que davant un mal tractament queden atrapades. No poden pagar-se un tractament en una altra clínica ni tampoc un advocat que les defensi, perquè ja únicament el perit dental cobra 1.000 euros». A més, iDental genera la meitat de totes les reclamacions odontològiques de centres franquiciats que es fan a Espanya.

El president del Consell de Dentistes, Óscar Castro, denuncia que aquest tipus de clíniques no té cura de la salut dental del pacient, sinó que mercadegen amb els productes dentals: «Et miren la boca i et diuen 'necessites vuit implants, et costa tant, t'ho financem així' i que passi el següent. La qualitat dels materials és la que és». Els col·legis de professionals comenten que iDental pot fer tractaments tan econòmics si compra materials de mala qualitat o col·locant pròtesis temporals assegurant que són definitives.

Els pacients es queixen de les estranyes mesures de finançament i de la urgència amb què fan signar els papers per seguir amb el procés. Una de les clientes, María, assegura: «No vaig presentar cap paper i em van obligar a mentir, ho vaig passar fatal allí. Em van embolicar en un moment i no sabia què fer ni què dir». Per la seva banda, Sonia Yolanda Bautista explica: «En cinc minuts van fer que signés un munt de papers que sincerament no vaig llegir. Va ser després, ja a casa, quan em vaig adonar que deia que estava casada i amb una nòmina de 1.150 euros, quan jo no tinc ni marit ni feina».

Però el pitjor per a aquestes persones es va produir després de les intervencions. María explica que li van extreure deu peces dentals quan només havia anat a arreglar-se un pont: «Quan em vaig adonar que m'havien tret totes les dents em va donar un atac d'ansietat terrible, van haver de donar-me dos Valium». A més, li van haver de retirar quatre implants, un d'ells perquè no estava ni ancorat a l'os, sinó simplement a la geniva. Després d'això, un jutge ha reconegut que el cas de María és una negligència mèdica, i ara s'està a l'espera de judici en contra de la cadena iDental: «Estar sense dents m'ha provocat el divorci. No somric, no puc pronunciar bé, tinc halitosi... i això ha afectat la meva feina, que és de cara al públic».


Comentaris

envia el comentari