Ikea comprarà mobles usats als seus clients per revendre'ls

Es tracta d'una iniciativa de l'empresa sueca per allargar la vida dels seus productes

Ikea comprarà mobles usats als seus clients per revendre'ls. | EspañaDiario.es

Ikea Ibèrica desembarca al mercat de segona mà en la seva aposta per orientar el seu model de negoci cap a l'economia circular per apostar per la sostenibilitat i donar resposta a les tendències actuals de consum després de l'èxit de plataformes de venda com Wallapop o Vibbo. En concret, la multinacional sueca pretén buscar una nova llar per als productes que ja no s'utulitzen. D'aquesta manera, Ikea comprarà productes que s'englobin en una d'aquestes categories (calaixeres, taules, cadires, vitrines, escriptoris, prestatgeries, armaris i còmodes) i compleixin una sèrie de requisits indicats a la web per posteriorment vendre'ls en la secció «La Golfa de les Oportunitats», situada en les seves tendes.

L'empresa, a més, instal·larà màquines de recollida bonificada. Així, una vegada es diposita la bombeta usada es podrà triar entre obtenir un descompte per a la propera compra en bombetes LED o donar-lo a un projecte a favor de la infància vulnerable a Espanya. També facilitarà als seus clients la donació de tèxtils de llar a través de Formació i Treball, la Fundació Amiga una entitat promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona, que serà l'encarregada de separar i classificar cada peça per donar-li la destinació més adequada.

El nou projecte s'està implementant en les tres botigues que la companyia té a Madrid, com a mercat pilot, i està prevista la seva extensió a la resta durant el 2017. A més, el grup està provant diferents iniciatives en diferents països, sent l'Estat espanyol un dels escollits. L'empresa sueca ha explicat en un comunicat que aquesta nova orientació ve a implantar-se en un context social que està marcat per dades que estimen que cada llar del país guarda de mitjana 2.000 euros en productes que no s'utilitzen, a més, el 4% dels residus que acaben en l'abocador són mobles i només el 10% es recicla.

Imagen de una tienda Ikea. | Cedida

 

La responsable de sostenibilitat de Ikea Ibèrica, Mercedes Gutiérrez, ha recalcat que «davant l'escassetat de recursos, l'economia circular brinda noves oportunitats per obtenir matèries primeres, noves formes de produir i dissenyar productes». «Alhora, ens obre una infinitat d'oportunitats per acompanyar al nostre client, més enllà del procés de compra, ajudant-lo a viure de forma més sostenible en la llar: com utilitza, com cuida, com recicla, com reutilitza els productes», ha explicat.

Ikea reforça la seva aposta per la sostenibilitat com un dels seus pilars fonamentals i ara fa un pas més, apostant pel model circular amb l'objectiu d'identificar noves oportunitats al llarg de tota la cadena de valor, des de la matèria primera fins a nous serveis als seus clients. La companyia sueca ja compta amb productes produïts a partir de matèria reciclada des dels mateixos processos com la catifa Tanum, fabricada a partir de residus tèxtils que sobren de la producció de roba de llit, el protector de taula Skrutt o el polvoritzador Tomat, fets amb els residus plàstics generats en les tendes. A més, llençarà per a principis d'any de la col·lecció Zero Waste, realitzada a partir dels productes de cristall amb desperfectes que rebutja un proveïdor de Ikea.


Comentaris

envia el comentari