IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Ikea retira totes les seves bicicletes 'Sladda' per risc de trencament de la corretja

No és la primera vegada que la companyia sueca es veu obligada a retirar els seus productes

Bicicleta 'Sladda' retirada del mercado por Ikea
Bicicleta 'Sladda' retirada del mercat per Ikea. | Ikea

La companyia multinacional Ikea ha anunciat la retirada immediata de totes les seves bicicletes 'Sladda', ja que, segons explica la mateixa companyia  a la seva pàgina web, les bicicletes presenten un defecte tècnic a la corretja de transmissió, el que suposa un greu problema de seguretat. 

Així doncs, i a través d'un comunicat, la companyia sueca ha demanat a tots els clients que hagin comprat una bicicleta 'Sladda' que no l'utilitzin i que la tornin als establiments Ikea. Una devolució que es podrà fer sense necessitat d'ensenyar el tiquet de compra. 

Més d'11 persones han resultat ferides

Segons sembla, el defecte que presenta la corretja del vehicle podria ocasionar un trencament d'aquesta i, com a conseqüència, la caiguda del conductor. A hores d'ara ja han sigut onze les persones que han resultat ferides. Les mateixes que ja han denunciat a la companyia. 

«Estem molt orgullosos del disseny de 'Sladda' i d'haver llançat al mercat una bicicleta sostenible per desplaçar-se per la ciutat. No obstant això, per a nosaltres el més important és la seguretat dels nostres clients», detallen al l comunicat, on també assenyalen que es retornarà l'import total del producte, així com dels accessoris.

Tanmateix, i en el cas que els clients vulguin posar-se en contacte amb la companyia per obtenir més informació, ho poden fer a través de la seva pàgina web o trucant al telèfon 900 400 922. 

Comunicado de Ikea anunciando la retirada de la bicicleta 'Sladda'
Comunicat d'Ikea anunciant la retirada de la bicicleta 'Sladda'. | IKEA

 

Vuit nens moren aixafats per un moble d'Ikea 

Cal recordar, però, que aquesta no és la primera vegada que Ikea es veu obligada a retirar del mercat alguns dels seus productes. Fa tres mesos, la companyia va haver de retirar unes llaminadures en forma de núvol, ja que se sospitava que podien haver estat en contacte amb ratolins. En aquesta ocasió, però, el producte no es va comercialitzar al nostre país, sinó que només es podia trobar als centres de Noruega, Regne Unit i Alemanya.

Malgrat tot, el cas més greu va ser el de les còmodes 'Malm', les quals van ser retirades del mercat dels Estats Units el passat octubre, després que 8 nens morissin aixafats pel moble.

A Espanya, però, els responsables d'Ikea van comunicar que el moble, que continuava a la venda, era «totalment segur», sempre que es respectessin les instruccions. No obstant això, i per evitar més casos similars, la companyia va enviar un 'kit d'ancoratge' a tots els seus clients i també els va donar l'opció de retornar la còmoda.

Cómoda Malm de Ikea

Còmoda 'Malm' d'Ikea. | Ikea

 


Comentaris

envia el comentari