rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Les il·lustracions del llibre 'Piel de Letra', de Laura Escanes, podrien haver estat plagiades d'una autora canadenca

La parella de Risto Mejide ha publicat la seva primera novela de relats i poemes, 'Piel de letra'
Laura Escanes en la presentació del seu llibre | Cedida

 

Laura Escanes no ha volgut desaprofitar l’ocasió de ser una de les cares conegudes de Sant Jordi. L’actual parella del publicista català, Risto Mejide, ha volgut iniciar-se en el món de l’escriptura amb la recent publicació de la seva primera novel·la de relats i poemes: ‘Piel de Letra’.

 

El llibre, però, no és aigua clara. Segons relata ‘El Español’, el llibre de la barcelonina compta amb unes il·lustracions dutes a terme per Saigui Millán que presenten moltíssimes similituds amb els dibuixos que decoren el llibre ‘Altres maneres de fer servir la boca’, publicat per l’autora canadenca, Rupi Kuaur l’any 2014.

Laura Escanes, acusada de plagi

La parella de Risto Mejide només n’ha firmat el text. Tot i això, la publicació del llibre té l’aparador de Laura Escanes i és per això que, directament, se l’acusa de plagi. El cert, però, és que les pàgines de ‘Piel de Letra’ i ‘Altres maneres de fer servir la boca’ presenten similituds que semblen, sense anar més lluny, cridaneres.

 

La publicació d’Escanes està apuntalada per unes figures pintades a negre i que de vegades es combinen amb el color vermell. Així mateix, la forma de les figures és molt similar a les del llibre de l’autora canadenca, així com el posat d’aquestes.

 

Tant és així, que alguns dels dibuixos de Millán per la publicació d’Escanes presenten una gestualitat semblant, quan es mostra la figura de la dona d’esquena o asseguda.

 

A l'esquerra, la il·lustració de Rupi Kaur i a la dreta Saigi MIllán. | El Español

 

«Em van violar», una de les frases més dures del ‘Piel de Letra’

'Des de l'infern', així es titula el capítol en què la Laura Escanes narra en primera persona l'horror que va viure quan van abusar sexualment d'ella. La model explica què va sentir en aquells moments, com s'hi va enfrontar i com va poder escapar: «Quantes vegades necessitaves escoltar-me dir 'no' perquè allò no passés. [...] em feia fàstic, em matava per dins [...] Fa falta dir que no totes les minifaldilles demanen a crits ser baixades? [...] Jo no sóc culpable, jo no em vaig deixar».

 

El fragment més dur del llibre conclou amb una sentència ferma: «espero que te'n penedeixis tota la vida del que em vas fer viure. Del meu pitjor malson».

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

👄 Ja pots rebre l'actualitat dels famosos i de la premsa del cor fent clic aquí!

Comentaris