L'Oficina Espanyola de Patents impedeix que una empresa d'embotits andalusa utilitzi el nom 'Pig Demont'

Un empresari malagueny va crear 'Pig Demont', fent al·lusió a l'expresident amb la cara d'un porc amb el mateix pentinat i ulleres

Imatge d'arxiu de la botiga 'Pig Demont'
Imatge d'arxiu de la botiga 'Pig Demont' | CatalunyaDiari.cat

Fa uns dies, saltava la notícia de la decisió d'una empresa d'embotits i pernils andalusa d'utilitzar el cognom de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per donar nom a la seva darrera marca. Aquesta empresa andalusa va decidir nomenar-la 'Pig Demont', fent servir, a més, la cara d'un porc amb el cabell i les ulleres de Puigdemont fent clara al·lusió a la seva persona.

És per aquest motiu que es va mostrar el rebuig i es va denunciar a l'empresa originària de Màlaga. L'advocat de l'expresident català, Jaume Alonso Cuevillas, va informar que es presentaria una querella contra l'empresa perquè es considera una vulneració de la imatge i honor a Carles Puigdemont.

Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont | Cedida

 

La decisió que impedeix utilitzar 'Pig Demont'

Finalment, ha estat l'Oficina Espanyola de Patents la que li ha impedit a l'empresari malagueny que utilitzi el nom 'Pig Demont' per a la seva marca d'embotits i pernils. Segons ha apuntat l'Oficina Espanyola de Patents en la seva resolució: «És contrari a la llei, a l'ordre públic i als bons costums, atès que el signe sol·licitat fa al·lusió de manera ofensiva a un expresident d'una comunitat autònoma, cosa que pot ferir la sensibilitat d'una part de la societat».

Segons apunta 'RAC1', també se subratlla que la prohibició de 'Pig Demont' a l'empresa andalusa es deu al fet que la marca presenta una evident semblança amb l'expresident, «que per a la generalitat del públic identifica una persona diferent del sol·licitant, sense aportar la deguda autorització».

L'empresa andalusa es justifica

Davant la prohibició d'utilitzat el nom en la seva empresa d'embotits, l'empresari malagueny ha volgut aclarir que 'Pig Demont' no té res a veure amb Carles Puigdemont, i que el nom el va idear a través de diferents noms de l'anglès i el francès — 'pig' és porc en anglès i 'de mont' és de muntanya en francès.

«El logo no reflecteix la seva imatge i pretenia anomenar-se porc de muntanya. De fet, ve d'una localitat muntanyosa de Màlaga. No hi havia cap altra intenció més enllà», s'ha defensat el propietari de l'empresa. Però tot i això, finalment l'Oficina Espanyola de Patents li ha impedit utilitzar el nom.

Imatge d'una campanya de la marca andalusa
Imatge d'una campanya de la marca andalusa | Pig Demont


Comentaris

envia el comentari