Les implicacions de tenir una relació amb un home casat

Moltes dones es queden atrapades en relacions amb homes compromesos

Alguns casats mantenen relacions extraconjugals que acaben per trencar el seu matrimoni | Glamour

 

Avui dia molts homes i dones casats recorren a amants per viure alguna aventura fora del matrimoni. Aquesta vegada ens centrem en elles i concretament en dues històries recollides per Cosmopolitan en primera persona. Aquests testimonis potser poden ajudar a aquelles persones que pensen en aquest tema, tant si estan implicats com si no, per pensar dues vegades abans d'actuar.

Paula, 28 anys, Filadelfia (Pensilvania, EEUU)

«Treballava com a directora de Comunicació i Màrqueting d'artistes. Pel meu treball vaig conèixer al 'Senyor Casat', fa aproximadament un any i mig, després de contractar-li. Era músic. Em vaig sentir atreta per ell perquè era superdivertit, fresc, amb estil, dolç, generós, amable, afectuós i creatiu, per no parlar que era bastant peculiar i aventurer. Entre nosaltres hi havia una química evident, però al principi el fet que estigués casat em feia sentir una mica incòmoda. Em va assegurar que li anava bé amb la seva dona, i que tenien una relació 'd'ulls que no veuen, cor que no sent'. En diverses ocasions, li vaig suggerir que havíem de confessar-li la nostra relació a l'esposa, però ell no tenia el valor suficient. Finalment, em vaig rendir i vaig acceptar la situació. Li vaig creure quan em va dir que em faria feliç.

Quan quedàvem era sobretot en parcs dels afores de la ciutat, o en el treball. Em resultava molt agradable no sentir aquesta pressió d'estar en una relació totalment compromesa, i això ens va permetre deixar-nos anar completament quant al sexe. No obstant això, al mateix temps el fet d'estar amb un home casat em feia sentir horrible, com si m'avergonyís de mi i de la nostra relació. Mai em vaig sentir com si fos una 'trenca llars', però sí que em vaig sentir responsable i en certa mesura culpable per la seva decisió d'ocultar-li el nostre affaire a la seva dona. Quan finalment l'hi va confessar, ho van deixar. Resulta que la dona no estava bé amb ell, així que en certa mesura va aprofitar la infidelitat per acabar amb el matrimoni.

Les infidelitats es donen sobretot als llocs de treball | Cedida

La relació entre ells va acabar molt malament, i la nostra també. Em va dir que no  el tornés a trucar ni li tornés a escriure. I és el que vaig fer. No li he vist des de llavors. Ja ha passat gairebé un any. Encara em sento malament per haver-li embolicat en això, tot i que actualment tinc una relació normal amb un home solter. Sóc molt feliç. Sobre aquest tema, haig de dir que no estic d'acord amb l'estereotip d''amant trenca llars'. Les situacions són molt més complicades del que puguin semblar des de fora. Obvi, hi ha persones que no tenen bones intencions, però crec que són poques. Crec que les dones que surten amb homes casats, jo inclosa, realment creuen que poden portar la relació sense que ningú surti ferit i realment es preocupen no solament per l'home, sinó també de la família d'aquest. No considero que cap d'elles tingui mala intenció».

Salli, 28 anys, Virginia (EEUU)

«Vaig conèixer a l'home en qüestió en un viatge de treball, fa aproximadament tres anys. Ell es va convertir ràpidament en el meu mentor, m'ajudava amb el treball. Molt poques persones sabien que ell estava casat, ja que mai va portar anell de compromís. Era tot un mascle alfa. Intel·ligent i segur de si mateix. Tenia deu anys més que jo, la qual cosa em va fer sentir més atracció encara cap a ell. En el treball, ell m'animava i recolzava molt, la qual cosa em va fer sentir molt valorada en l'àmbit professional. Molt competent. Era molt tradicional i, d'alguna manera, em creia fora de perill amb ell. La nostra relació aviat va passar del professional al personal. Ens cam convertir en amants.

Jo no sabia que estava casat. M'ho va dir després del nostre primer petó. No m'ho podia creure. Com podia tenir esposa després de tot el que havíem passat junts? I per què mai m'ho va dir? Em va explicar que el seu matrimoni era tòxic i en certa mesura em vaig sentir malament per ell. Al principi, vaig racionalitzar la relació al màxim, i a la seva dona també. No obstant això, va haver-hi moments en els quals sí que vaig sentir que el que fèiem estava malament, i que havíem creuat una línia. Un dia em va portar a la seva casa, on vivia amb la seva esposa, i això em va fer sentir realment incòmoda. No obstant això, vaig veure evidències de baralles (forats a la paret, baranes trencades...), la qual cosa em va provocar el desig de cuidar-lo.

 

Els amants no duren molt de temps junts. | Cedida

A escala general, em molestava molt la seva falta de disponibilitat i que no poguéssim fer coses que feien les parelles normals. Vaig conèixer a alguns dels seus amics, però ell mai va voler conèixer als meus. El nostre va acabar quan vaig aprendre que les coses de les quals ell acusava la seva dona, ell les feia també. Era verbal, mental i emocionalment abusiu cap a mi. Una vegada, en una discussió, gairebé em fa mal, però li vaig parar. També va tractar de convèncer-me perquè em sotmetés a una operació de cirurgia estètica, i em deia que estava boja quan barallàvem. Em va portar un temps adonar-me que aquesta relació no em convenia i que ell estava boig, però al final ho vaig fer.

Vaig trencar amb ell, però al cap de poc vam tornar perquè em venia plorant i demanant disculpes. Més tard, una setmana després que jo accedís a tornar, ell em va deixar arran d'una baralla supertonta. Em vaig adonar que simplement havia danyat el seu ego en deixar-li jo primer, en dir-li que no volia estar al seu costat. Així que simplement crec que va tornar amb mi per poder tenir ell l'última paraula. Després de deixar-ho amb mi, ell va tractar d'arreglar les coses amb la seva dona, però la cosa no va sortir bé. Sincerament, dubto que qualsevol dona amb enteniment vulgui estar amb un tipus així. Jo no podria suportar-ho. Ell no és més que un recordatori dels errors que vaig cometre i del que va baixar la meva autoestima quan vaig estar amb ell. No sé com vaig poder aguantar aquesta situació».

En els dos casos hem pogut veure que els amants mai acaben bé, o almenys no passa gairebé mai. Es pot ser amant d'algú sense arribar a mantenir una relació, simplement tenir sexe esporàdic, però moltes vegades es crea un vincle emocional que fa que tot es torni encara més difícil. La sociòloga Marie-Carmen García, autora d''Amors clandestins' adverteix que «les dones solteres haurien d'evitar ficar-se en una relació romàntica amb un home casat, ja que l'asimetria de les situacions de tots dos només porta a la infelicitat». Segons García, les dones no estan fetes per compartir el seu amor ni mantenir relacions sexuals sense implicació, i en el fons elles esperen que l'home casat deixi a la seva dona per elles. Segons un estudi de la Universitat Rutgers, el 34% de les dones i el 56% dels homes que van enganyar a les seves parelles van dir estar «feliçment casats».


Comentaris

envia el comentari