Primer pla d'Iñaki Urdangarin

Iñaki Urdangarin comunica la notícia més esperada als seus 4 fills

El pare de Miguel Urdangarin està enhorabona després d'uns anys molt complicats

El pare de Miguel Urdangarin ja és lliure. El jutjat de vigilància penitenciària li ha concedit la llibertat condicional. D'aquesta manera, se suspèn la condemna a 5 anys i 10 mesos pels delictes econòmics que li havien imputat.

Un cas excepcional

L'ex de la infanta Cristina ja és un home lliure. Urdangarin es pot moure sense cap mena de restricció. No ha de donar compte de res a la presó alabesa de Zaballa, de la qual depenia des de feia un any.

La llibertat condicional es concedeix quan s'han fet tres quartes parts de la condemna. Tot i això, hi ha casos excepcionals quan s'arriba a dues terceres parts de la pena imposada pel tribunal. Miguel Urdangarin respira alleujat en saber que el seu progenitor no estarà més temps entre reixes.

Imatge d'Iñaki Urdangarin sortint dels jutjats amb dos policies de fons
Urdangarin ja té llibertat condicional. | GTRES 

En el cas del pare de Miguel Urdangarin s'ha aplicat aquest segon supòsit, segons ha informat 'El Correo'. Ell va entrar a la presó el 18 de juny de 2018

La petició va partir de la Junta de Tractament, però l'última decisió era a càrrec de la magistrada Ruth Alonso. Aquesta darrera està al capdavant de Vigilància Penitenciària.

Una actitud beneficiosa

La resolució ha tingut en compte el bon comportament del pare de Miguel Urdangarin. També el seu treball com a assessor al despatx vitorià Imaz&Asociados i el fet d'haver superat un programa pioner per a presos per delictes econòmics, el Pideco.

El progenitor de Juan, Pablo Irene i Miguel Urdangarin complia condemna per malversació, prevaricació i frau a l'Administració.

Primer pla d'Irene Urdangarin
Irene Urdangarin i Borbó és la menor dels germans. | Europa Press 

Tenia dos delictes fiscals i, a més, tràfic d'influències. En aquests 3 anys i 9 mesos transcorreguts des del seu ingrés a la presó, l'exesportista ha passat per diversos estats.

El seu pas per presó

Va començar la seva condemna a la presó de Brieva sense més presos a les instal·lacions. Després, el gener de l'any passat va ser traslladat al Centre d'Inserció Social d'Alcalá de Henares, on només pernoctava.

Uns mesos després, l'1 de març, va ingressar a la presó alabesa de Zaballa, a 15 quilòmetres de Vitòria. Allà només hi passava quatre nits a la setmana i, la resta, se n'anava a la casa familiar on va passar la seva adolescència, la casa de la mare. Durant aquest temps exercia d'assessor de la gestoria ja esmentada.

A finals de juny, el pare de Miguel Urdangarin i Borbó va accedir al tercer grau. Aleshores va poder començar a dormir diàriament a casa de la seva mare.

Claire Liebaert Courtain i el seu fill, Iñali Urdangarin.
Claire Liebaert Courtain va acollir el seu fill a Vitòria. | Europa Press 

Obligatòriament, l'ex de la infanta Cristina passava controls telefònics i presencials rutinaris. A més, havia d'informar de cada viatge i moviment que feia.

Durant aquesta etapa va transcendir que va visitar Ginebra, Barcelona i, més recentment, la localitat francesa de Bidart amb la seva nova parella, Ainhoa Armentia.

De moment es desconeix si el pare de Miguel Urdangarin continuarà amb la seva feina a la gestoria o donarà un canvi de rumb a la seva vida laboral. L'únic que ha transcendit és que ha iniciat unes pràctiques no remunerades com a entrenador a la secció d'handbol del FC Barcelona, on havia jugat.

Els seus fills, feliços amb la notícia

La notícia de la nova llibertat d'Iñaki segur que ha alegrat molt la família, especialment els fills. Els quatre joves tenen vides molt diferents, però sempre que poden es reuneixen. No tots viuen al mateix país, però són una pinya, i això agrada molt a Miguel Urdangarin.

Imatge de Miguel Urdangarin, fill de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin
Miguel Urdangarin és el menor dels nois. | Cedida 

Amb el seu pare amb la condicional concedida serà més fàcil veure's i, a més, així els podrà explicar millor tot el que ha passat els últims mesos. Els joves encara estan assimilant la notícia del nou festeig d'Urdangarin i Armentia.