L’advocat d’Iñaki Urdangarin reconeix que ho està passant malament a la presó

Pascual Vives ha anunciat que estan preparant un recurs per intentar treure'l de Brieva

Imagen de archivo de Iñaki Urdangarin
Imatge d'arxiu d'Iñaki Urdangarin | CatalunyaDiari.cat

Iñaki Urdangarin està enfonsat anímicament segons ha assegurat el seu advocat. «Com qualsevol persona privada de la llibertat, no està bé», ha explicat Mario Pascual Vives. Un estat d'ànim que ha unit més si cap a certs membres de la família reial, que comença a deixar entreveure un indici d'unitat, i a la vegada els allunya cada vegada més del cercle més íntim de Felip VI.

L'advocat d'Urdangarin també ha explicat que, al costat d'un altre lletrat, està treballant en un recurs que permeti treure'l de la presó de Brieva com més aviat millor al·legant la vulneració de certs drets fonamentals i la poca consistència pel que fa al presumpte tràfic d'influències.

 

Una nova estratègia de defensa

Mario Pascual Vives ha reconegut que Urdangarin no passa per bons moments i que l'entrada a la presó l'ha deixat completament enfonsat. Per això, el marit de la infanta Cristina ha decidit canviar la seva estratègia de defensa i adquirir els serveis d'un altre advocat perquè porti el seu cas i presenti un recurs que faci factible la seva sortida de Brieva.

Això, però, no significa que Vives deixi de ser el seu advocat sinó que a partir d'ara treballaran en equip per elaborar una nova estratègia processal, la qual es fonamenta en la vulneració reiterada de drets fonamentals com ara la presumpció d'innocència, a més de no quedar clarament demostrat el presumpte tràfic d'influències.

D'altra banda, l'advocat d'Iñaki Urdangarin ha negat rotundament qualsevol intenció de la infanta Cristina de mudar-se a Portugal i ha assegurat que la germana de Felip VI està molt a gust vivint a Ginebra amb els seus fills.

Iñaki Urdangarín rep diverses visites a la presó

La infanta Cristina, junto a la infanta Helena
La infanta Cristina, al costat de la infanta Elena | Informalia

 

Els 5 anys i 10 mesos als quals ha estat condemnat Urdangarin, han fet que s'hagi posat tota l'atenció en la controvertida figura del cunyat del rei. Diversos periodistes fan guàrdia dia i nit davant la presó de Brieva per estar atents que qualsevol moviment de l'exjugador d'handbol o qualsevol visita que rebi.

Fins al moment, es coneixen dues visites de la infanta Cristina i, a falta de confirmació oficial, diversos mitjans han filtrat una nova visita inesperada. Es tractaria de la que li hauria fet la infanta Elena, que ha volgut mostrar una imatge d'unitat entre els membres de la Casa Reial en aquests difícils moments.

Segons ha afirmat l'encarregat de manteniment de la calefacció de la mateixa presó de Brieva, que s'hauria trobat amb Elena a la porta de la presó, Iñaki Urdangarin i la seva cunyada s'haurien vist a les cabines. Un fet que danya greument la imatge de la casa de Borbó i mostraria el distanciament de part de la familia amb el rei Felip.


Comentaris

envia el comentari