IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

Iñaki Urdangarin es va treure una llicenciatura i un màster de cinc anys en només dos anys sense acudir a classe

Li van convalidar la resta d'anys dels estudis d'ESADE, un fet pràcticament impossible d'aconseguir

Iñaki Urdangarin durant el judici pel cas Nóos
Imatge d'arxiu d'Iñaki Urdangarin. | Cedida

Sembla que Iñaki Urdangarin està predestinat a ser el centre de la polèmica. Després de molts anys sent el centre d'atenció a causa del Cas Noós, ara, el marit de la infanta Elena, molt a prop d'entrar a presó, torna a ser notícia i un altre cop, per res bo.

Urdangarin hauria fet una cosa molt semblant al cas de Cristina Cifuentes, que recentment ha dimitit com a presidenta de Madrid després de sortir a la llum que havia obtingut un màster fals. Doncs bé, ara s'ha confirmat que Iñaki Urdangarin també hauria aconseguit un màster universitari sense haver-lo cursat. Segons un informe publicat pel periodista expert en Economia Albert Martín, al marit de la infanta li van regalar la llicenciatura i el màster en ESADE.

Una llicenciatura i màster de 5 anys en només 2

El diari 'Ara' publica un reportatge amb testimonis d'alumnes i persones implicades en aquest fet que ho corroboren. Suposadament, Iñaki Urdangarin va cursar una llicenciatura i després un màster en ESADE, encara que, que ho fes no està del tot clar. Són molts els alumnes que asseguren que mai l'han vist per classe, ni el recorden els exàmens o treballs realitzats.

Iñaki Urdangarin
Iñaki Urdangarin va obtenir una llicenciatura i màster sense anar a les classes, exàmens i treballs.   | EFE

 

Tot es remunta a l'any 1999, quan el marit de la infanta Elena començava la seva llicenciatura en administració d'empreses a la Universitat Ramon Llul. Tan sols dos anys després, en el 2001, Urdangarin ja es graduava en la llicenciatura i màster, un fet bastant estrany tenint en compte que sense suspendre res, una cosa així sol fer-se en cinc anys.

Queixes d'alumnes i pares

Aquest fet va indignar a molts dels seus companys. «Va fer la carrera en dos anys; va començar més tard que nosaltres i va acabar abans: l'handbol devia convalidar», explica un dels alumnes rient-se de la situació. En realitat el que va succeir va ser que la universitat li va convalidar els altres tres anys amb assignatures que havia cursat anys enrere en la UB, alguna cosa que mai havia aconseguit ningú fins a aquest moment.

Aquests privilegis d'Iñaki Urdangarin no van fer massa gràcia tampoc als pares dels estudiants, que van presentar les seves queixes davant l'organització de la llicenciatura i el màster: «Els alumnes no ho han vist en tota la carrera. Li heu regalat el títol», deia un d'ells. Mentre que des de la universitat se li contestava: «No us queixeu, podreu dir que els vostres fills han estudiat amb el marit de la infanta».


Comentaris

envia el comentari