Iñaki Urdangarin sortirà per primera vegada de la presó el desembre de 2019

El marit de la infanta Cristina començarà a gaudir dels permisos penitenciaris quan hagi complert la quarta part de la seva condemna

Iñaki Urdangarin durant el judici pel cas Nóos
Iñaki Urdangarin durant el judici pel cas Nóos | CatalunyaDiari.cat

El secretari general d'Institucions Penitenciàries, Ángel Luis Ortiz, ha parlat en els últims dies sobre la situació d'Iñaki Urdangarin a la presó de Brieva, a la província d'Àvila. Ortiz ha confirmat que la seva situació és normal i que, tal com marca el reglament, Urdangarin gaudeix del segon grau

El marit de la infanta Cristina va entrar a presó el passat 18 de juny, fa més de tres mesos. És per això que durant aquest temps se li ha donat aquest tractament, ja que segons l'alt càrrec de les presons espanyoles: «Legalment s'ha de fer dins dels tres primers mesos». 

Si Urdangarin respecta les regles que estan establertes en els codis de bon comportament dels centres penitenciaris espanyols, podria gaudir del seu primer permís penitenciari el novembre o desembre 2019

Els requisits per optar a aquests permisos

Ortiz, en una entrevista concedida a RNE, ha confirmat que perquè el cunyat de Felip VI surti de presó ha de mantenir una bona conducta, la qual serà analitzada per les institucions penitenciàries, a més d'haver complert una quarta part de la seva condemna. 

Urdangarin, que acaba de veure com el seu fill Pablo podria seguir les seves passes esportives, haurà d'estar cinc anys i 10 mesos, després de la sentència del 'cas Nóos'. La seva estada a dins d'un centre penitenciari es podria veure reduïda si segueix les normes i indicacions que li dictin.  

Imagen de archivo de Iñaki Urdangarin
Imatge d'arxiu d'Iñaki Urdangarin  | CatalunyaDiari.cat

Els primers dies a la presó d'Iñaki Urdangarin

«Compleix com un pres més», així ha parlat Ángel Luis Órtiz dels primers dies a la presó de l'ex duc de Palma. Preguntat per un possible trasllat, ha afirmat que aquest seria estudiat si és el mateix condemnat qui hi sol·licita.  

Tot i això, el secretari general d'Institucions Penitenciàries ha hagut d'admetre que a causa de les «circumstàncies especials» d'Urdangarin, aquest rep un tracte diferenciat, sobretot en matèria de seguretat en les visites que ha rebut de la seva família. Tanmateix, Ortiz s'ha reafirmat en el fet que «complirà la seva condemna en una presó espanyola seguint el marc normatiu existent». 


Comentaris

envia el comentari