IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

Inauguren al barri barceloní de Sarrià, una polèmica benzinera

Els veïns de la zona denuncien que es troba a una zona inadequada i que posa en perill molts nens

Inauguren al barri barceloní de Sarrià, una polèmica benzinera. | cedida

Tot i les dificultats que ha tingut per obrir, la polèmica benzinera de Sarrià, a Barcelona, finalment ha estat inaugurada aquesta mateixa setmana. Es troba a una zona residencial, al costat de tres escoles, cosa que no ha agradat gens als veïns de la proximitat, en resultar un perill per als nens. Concretament es troba al carrer Eduardo Conde, per on passen cada dia els alumnes del Liceu Francès, el Sagrado Corazón i l'Orlandai i també molt a prop d'uns jardins públics de la Vil·la Amèlia, freqüentats diàriament per menors i avis, és a dir, dos grups socials vulnerables.

  

No hi ha cap normativa que reguli on es pot situar o no una benzinera, però això no ha impedit que col·lectius intentessin parar les obres de l'establiment, que provocarà un «caos en la mobilitat», segons ha afirmat el director del col·legi Sagrado Corazón. Tot i que les protestes no han tingut cap efecte, tal com diu la mateixa font a 'El País': «hem deixat de manifestar-nos perquè hem vist que no serveix de res», de fet el camí fins a la inauguració no ha estat fàcil. I és que un informe dels bombers va obligar a paralitzar les obres perquè els sortidors estaven massa a prop de les finques veïnes.


Després d'un llarg procés debatent la instal·lació de la benzinera, actualment ja es troba en funcionament, un cop rectificat el problema dels sortidors. Malgrat això, encara està en dubte si es troba en condicions legals per diverses dificultats per accedir-hi amb els vehicles. A més, funciona amb autoservei, en una zona poc adequada per aquest sistema, segons afirma 'El País'. D'aquesta forma, no se sap quin serà el futur d'aquesta benzinera, si romandrà oberta tot i les queixes o si haurà de tancar. Tot queda en mans de la jurisdicció contenciós-administrativa. 


Comentaris

envia el comentari