Indemnitzaran amb 300.000 euros les granges afectades per la grip aviària

El Departament d’Agricultura aixecarà les restriccions que quedaven pendents

Ànecs d'una de les granges de Sant Gregori on s'han hagut de sacrificar exemplars després de detectar-se el focus de grip aviària. | Cedida

El Departament d'Agricultura aixecarà aquest diumenge les darreres restriccions al voltant del segon focus de grip aviària detectat a Sant Gregori i preveu que totes les explotacions afectades puguin tornar a operar amb normalitat i, per tant, entrar bestiar a mitjan maig. El Departament aixecarà les restriccions que quedaven pendents en aquesta zona i entre les quals hi havia la immobilització d'animals i la prohibició d'entrar nou bestiar. Ho farà unes setmanes després d'aixecar les que hi havia al voltant del primer focus dels Aiguamolls, amb l'aparició d'una cigonya morta per aquest virus.

La consellera, Meritxell Serret, s'ha reunit amb les explotacions afectades i els ha comunicat que el Departament treballa amb unes indemnitzacions al voltant de 300.000 euros per a les deu granges que van haver de sacrificar ànecs. Per a la resta, el Govern posarà a disposició finançament a través de l'Institut Català de Finances i l'empresa AVALIS amb l'objectiu de «donar cobertura a les necessitats financeres» de les explotacions afectades per les restriccions. Agricultura mantindrà de moment altres mesures de bioseguretat d'aus com ara la prohibició de celebrar fires o mercats amb aus a l'aire lliure i la caça d'aus salvatges.


Comentaris

envia el comentari