Indemnitzen la família d'una pacient que va morir per tractar-li tard un càncer de mama

Els metges van reconèixer que van fer-li un seguiment «deficient» de la malaltia

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha indemnitzat amb 126.320 euros el marit i el fill d'una pacient amb càncer de mama que va morir per una demora assistencial en un CAP de Sant Boi de Llobregat. L'ICS ha dictat un acord extrajudicial per indemnitzar els familiars pels danys i perjudicis soferts com a conseqüència de l'assistència rebuda al CAP Montclar, segons s'ha explicat en un comunicat aquest dimecres de l'Associació El Defensor del Pacient.

A la pacient se li havia diagnosticat una patologia mamària de nova aparició el juliol del 2010, i «malgrat que en les proves de mamografia ja apareixia un tumor amb nivell Birads 1, no es va seguir tractant l'afectada» amb més proves, ha detallat l'associació, que va tramitar el cas a través dels seus serveis jurídics.

 

En aquest sentit, s'ha considerat que aquesta falta de més proves incompleix els criteris de les guies oncològiques de neoplàsia mamària i quan un any després es va fer un diagnòstic adequat «hi havia un avanç de la malaltia que va provocar la seva defunció» el maig del 2015. El marit va presentar l'abril del 2016 una reclamació de responsabilitat patrimonial en sol·licitud d'una indemnització, també en nom del seu fill, i l'ICS els ha indemnitzat pels danys i perjudicis soferts per l'assistència rebuda a través de l'acord, amb data de febrer del 2017.

Més notícies de la categoria Cor