IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els resultats de la primera enquesta sobre la independència del CEO després de l'1-O

Aquest dimarts s'han fet públics els resultats de l'últim baròmetre del CEO

Imatge de la mobilització de l'Onze de Setembre a Barcelona
Imatge de la mobilització de l'Onze de Setembre a Barcelona.  | catalunyadiari.cat

El «sí» a la independència de Catalunya guanya força després del referèndum de l'1 d'octubre. El Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) ha publicat l'últim baròmetre, el tercer d'aquest 2017, que constata un creixement a l'opinió favorable a què Catalunya esdevingui un Estat independent, respecte els resultats que es van publicar el juny. El passat mes de juny un 41,1% dels enquestats volia que Catalunya havia d'esdevenir un Estat independent, front un 49,4 que no ho volia. Ara, els resultats d'aquest octubre mostren que un 48,7% dels enquestats vol que Catalunya sigui un Estat independent, i un 43,6% no ho vol. D'altra banda, un 6,5 respon que «no ho sap». Respecte l'intenció de vot a unes properes eleccions, el 35% dels enquestats votaria la coalició Junts pel Sí, mentre que en segon lloc un 10,1% votaria Catalunya sí que es Pot. 

El baròmetre del Centre d'Opinió Pública va dur a terme un total de 1.338 enquestes entre el 16 i el 29 d'octubre, és a dir, després el referèndum i després de l'article 155. Així, sembla que la situació política actual entre Catalunya i Espanya podria haver provocat que l'opinió independentista passi per davant a l'opinió a favor de què Catalunya continuï formant part d'Espanya. La violència policial i les polítiques adoptades per part del govern espanyol, com l'aplicació de l'article 155 que intervé l'autogovern de Catalunya podrien haver influït en l'opinió dels ciutadans de Catalunya. 

Respecte la pregunta a «què creu que Catalunya hauria de ser», el 82,2% dels votants de JxSí creuen que hauria de ser un Estat independent, un 78,1 dels votants de Ciutadans creu que Catalunya ha de ser una comunitat autònoma d'Espanya, un 54,1% dels votants del PSC creuen que ha de ser una comunitat autònoma d'Espanya, el 57,7% dels votants de CSQP opina que Catalunya ha de ser un Estat dins d'una Espanya federal, el 52,2% dels votants del PP creu que ha de ser una comunitat autònoma d'Espanya, i el 80,1% dels votants de la CUP creuen que ha de ser un Estat independent. 

Una de les altres preguntes és la intenció de vot a unes properes eleccions al Parlament de Catalunya. Segons els resultats del CEO, un 35,2% dels enquestats votaria la coalició de Junts pel Sí, un 10,1% votaria Catalunya Sí que es Pot, un 9,9% votaria el PSC, un 7,0 votaria Ciutadans, un 4,7 votaria la CUP i un 1,8% votaria el PP. Ara bé, destaca que un 16% dels enquestats es mostra indecís respecte el seu vot a unes eleccions al Parlament. 


Comentaris

envia el comentari