IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Indignació a Itàlia per un diari que regala un exemplar de 'Mein Kampf'

La iniciativa no ha estat ben vista per la comunitat jueva que ha titllat la iniciativa d' «indecent i lamentable»

Imatge del dictator. Foto: Cedida.

 

 

Polèmica i indignació per part d'Israel després que el diari italià Il Giornale hagi regalat avui dissabte amb l'edició en paper un exemplar del llibre Mein Kampf d'Adolf Hitler. Tal com explica el 324, el rotatiu ha explicat que és la primera entrega d'una col·lecció dedicada a la història del Tercer Reich i que donaran set volums més.

  

«Conèixer per rebutjar-ho. Llegir Mein Kampf és un antídot a les toxines del nacionalsocialisme. Racisme, antisemitisme, lluita per l'espai vital: totes les aberracions del nazisme tenen una base teòrica en el text de Führer. I aquestes pàgines fan comprendre que no va ser un fenomen aïllat en la història».

La iniciativa no ha estat ben vista per la comunitat jueva que ha titllat la iniciativa d' «indecent i lamentable». En aquesta línia, l'ambaixada d'Israel a Itàlia ha criticat obertament la distribució que fa el diari de l'obra de Hitler. Com a resposta a aquest enfrontament, el primer ministre italià, Mateo Renzi, ha expressat la seva solidaritat amb la comunitat.


Comentaris

envia el comentari