Inditex inaugura una macrobotiga Zara al centre de Barcelona en plena campanya nadalenca

La seva obertura coincideix amb la polèmica per un possible frau fiscal de 585 milions d'euros en impostos

Imatge de Barcelona durant la campanya de Nadal | CatalunyaDiari.cat

Inditex ha inaugurat una macrobotiga de Zara, la seva marca insígnia, ubicada a la plaça Catalunya, epicentre turístic i comercial de Barcelona, segons ha informat el grup de distribució, que realitza aquesta obertura en plena campanya de Nadal. En un immoble dels anys trenta del segle passat, totalment restaurat i recuperat, la nova botiga de la cadena del Grup Inditex té més de 3.600 metres quadrats dividits en tres plantes en les quals desplegarà les seves col·leccions de Woman, Man i Kids.

Ocupa un edifici projectat el 1931 com a seu a Barcelona del Banc de Bilbao per l'arquitecte basc Eugenio Pedro Cendoya, responsable també del Palau Nacional de Montjuïc per a l'Exposició Internacional del 1929. El projecte arquitectònic de la nova botiga, dirigit per l'arquitecta corunyesa Elsa Urquijo, s'ha centrat a preservar els principals elements arquitectònics de l'antic banc, com la cúpula envidriada que presideix l'immoble, l'atri amb columnes amb sòls de marbre característic de les edificacions civils de l'època i els murals que recorren l'escala de vianants.

En el disseny interior predominen els tons clars i les textures que matisen els espais. La disposició del mobiliari s'ha concebut en illes de producte autosuficients amb colors neutres que permeten posar l'accent en les col·leccions i en la rotunditat de l'edifici. El resultat, segons ha explicat el grup gallec, és un espai comercial diàfan i net amb una planta baixa oberta a la ciutat i dues plantes superiors delimitades pel majestuós espai central visible des de qualsevol punt de la botiga sempre il·luminat per la llum natural que es filtra a través de la cúpula envidriada.

En línia amb el Pla Mediambiental d'Inditex, la nova botiga respon al concepte més avançat de sostenibilitat, tant pel que fa al seu procés de construcció com en la seva operació comercial. Més de la meitat de les botigues d'Inditex en el món ja són ecoeficients, cosa que representa una reducció de consum d'energia elèctrica en un 30% i d'aigua en un 40% en relació amb els models convencionals.


Comentaris

envia el comentari