Els individus disfressats amb uniformes de la Guàrdia Civil pretenien fer una acampada però van perdre les tendes

La policia belga va identificar ahir dos homes disfressats amb uniformes de policia espanyola davant la residència de Carles Puigdemont a Bèlgica

Imatge de Jaume Vizern amb la disfressa de Guàrdia Civil
Imatge de Jaume Vizern amb la disfressa de Guàrdia Civil.   | Twitter (@DUE_17)

Aquest passat dimecres, 21 de març, es coneixia la sorprenent notícia que la policia belga havia identificat a dos membres de la plataforma 'Democracia y Unidad Española’ (DUE) del Bages —un dels quals era el fundador—, després de presentar-se com a agents de la Guàrdia Civil per accedir a l'interior de la casa que Carles Puigdemont va llogar fa unes setmanes a Waterloo.

El seu fundador, Jaume Vizern, el qual ha residit a Manresa i Sant Fruitós, ha explicat a ‘Regió7’ que l’acció que ell i el seu company han protagonitzat també pretenia organitzar una acampada. No obstant això, Vizern lamenta que no va ser possible, perquè els van perdre la maleta que havien facturat amb les tendes de campanya.

Una disfressa poc realista de la Guàrdia Civil 

D’altra banda, i segons informa el citat mitjà, Vizern assegura que en cap cas van accedir a la residència de Puigdemont —com es va dir en un primer moment— per evitar problemes legals, ja que sinó «avui no seria aquí», com ell mateix va confirmar quan ja es trobava en terres catalanes.

Així doncs, i segons el fundador de la Hermandad Hermanos Cruzados, el seu company i ell només volien fer una acció «davant la casa, mai a dintre, per manifestar amb humor que ha enganyat i ha perjudicat moltíssimes famílies».

Tanmateix, Jaume Vizern ha explicat com ell i dos nois més van anar a l’aeroport per agafar un avió cap a Bèlgica. Tot i que havien d’anar-hi tres, un dels companys va haver de renunciar al viatge a última hora per motius personals. Un cop allà van llogar un vehicle i es van dirigir a Waterloo, on Carles Puigdemont viu des de principis de febrer. Allà es van posar una disfressa «molt poc realista» de Guàrdia Civil, amb granota  tricorni de plàstic.

La policia belga va riure en veure'ls

Segons el mateix Vizern, a la residència de l’expresident hi havia quatre persones, les quals van marxar i, poc després, van tornar. Al cap d’uns minuts van arribar dos agents de la policia belga. «Diuen que ens van treure de la casa i és mentida, també que ens van fer treure les disfresses i tampoc és veritat», critica l’home sobre les informacions que ahir sortien a la llum.

De fet, assegura que «quan els policies els van veure, van riure». «Ens van demanar si havíem anat allà a molestar Puigdemont i nosaltres els vam dir que no, perquè érem plenament conscients que es trobava fora del país», assegura Vizern al mitjà citat. 

Finalment, Vizern explica que van pensar que seria una bona idea fer una acampada davant la nova residència de Puigdemont vestit de Guàrdia Civil, per recordar-li que «ha fugit i que la justícia el reclama». No obstant això, i sense les tendes, es van haver de conformar amb les disfresses de guàrdia. Tanmateix, assegura que de tornada a Barcelona van localitzar la maleta amb les tendes de campanya al mateix aeroport.


Comentaris

envia el comentari