IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La infanta Cristina no assisteix al dinar familiar pel 80è aniversari del rei emèrit Joan Carles

La invitació de la família reial no va incloure Iñaki Urdangarin i aquest seria un dels motius pel qual la germana del rei Felip ha preferit no assistir-hi.

Imagen publicada por la Casa Real con los asistentes a la comida especial por el 80º cumpleaños de don Juan Carlos
Imatge publicada per la Casa Reial amb els assistents al dinar especial pel 80è aniversari de Joan Carles | Casa Reial

La infanta Cristina, Iñaki Urdangarin i els seus fills Joan, Pau, Miquel i Irene no han acudit al dinar familiar celebrat al palau de la Zarzuela amb motiu del 80è aniversari del rei emèrit Joan Carles de Borbó.

D'aquesta manera, Cristina i Urdangarin han continuat amb les seves vacances a Roma, on van ser enxampats al costat dels seus fills per la 'Cadena SER' durant el dia d'ahir. Cal recordar que la família de la infanta Cristina no ha tornat a la Zarzuela des que esclatés el cas Nóos el 2010. Per por que el cas enteli la imatge de la corona, el rei Felip i la reina Letícia els han allunyat el màxim possible de la institució.

Segons 'La Vanguardia', la infanta va rebre la invitació perquè tota la seva família —amb excepció d'Iñaki Urdangarin, ja que el seu marit no estava inclòs— celebrés una data tan especial per al monarca, però sembla que hauria declinat la invitació com a conseqüència de les polèmiques a les quals s'ha vist embolicada últimament i que l'han apartat de gran part de la seva família, especialment del seu germà Felip i la seva cunyada Letícia.

El rei Joan Carles, amb gairebé tota la seva família

Els que sí que han acudit a aquest dinar familiar per celebrar l'aniversari del rei emèrit han estat la reina Sofia, els reis Felip i Letícia; les seves filles Elionor, la princesa d'Astúries, i Sofia; i la infanta Elena al costat dels seus fills, Victòria Frederica i Felip Joan Froilà, segons s'aprecia a la fotografia que la Casa Reial ha publicat a la seva pàgina web. Al costat d'ells, un total de 70 familiars directes.

La felicitació al monarca retirat s'ha celebrat de manera privada, sense acte oficial, tot i que la Casa Reial té previst organitzar una sèrie d'actes durant aquest 2018 en què també es commemorarà el 80è aniversari de la reina Sofia, que els complirà el pròxim mes de novembre.

2018, any de celebracions a la Casa Reial

Curiosament, aquest 2018 també serà l'any en què el rei Felip compleixi 50 anys, en tan sols unes setmanes, el 30 de gener, mentre que el mes de desembre es compliran 40 anys de la Constitució espanyola, de manera que les celebracions oficials s'aniran repartint al llarg de l'any.

El rei Joan Carles i la reina Sofia acudiran al primer d'aquests actes demà 6 de gener, quan té lloc la Pasqua Militar, on també hi haurà el rei Felip. Així, aquest esdeveniment serà el primer en què els dos monarques apareixeran junts des de juny de 2017, quan van acudir a la presentació de l'informe COTEC a l'estadi Vicente Calderón de Madrid.


Comentaris

envia el comentari