La infanta Cristina ja hauria visitat, per primera vegada, Iñaki Urdangarin a la presó

Així doncs, la filla del rei Joan Carles I hauria sigut la primera visita de l'exduc de Palma

La infanta Cristina junto a Urdangarin
Imatge d'arxiu de la infanta Cristina amb Iñaki Urdangarin. | Cedida

Tot i que hi havia certes sospites sobre una possible visita de la infanta Cristina al seu marit Iñaki Urdangarin a la presó, encara ningú ho sabia del cert. I és que els funcionaris del centre penitenciari no van veure la filla del rei Joan Carles I entrar a l'edifici. No obstant això, i segons s'ha pogut saber ara, Cristina hauria sigut la primera visita que hauria rebut Urdangarin des que va ser ingressat el passat 18 de juny a la presó de Brieva. 

Així doncs, la infanta va viatjar fins a Àvila el passat diumenge, 24 de juny, sense ser vista per pràcticament cap dels funcionaris de la presó femenina, com tampoc la van veure les càmeres i els periodistes que es trobaven a l'entrada del centre. De fet, tots els mitjans apuntaven que la mare d'Urdangarin havia sigut la primera a visitar-lo. 

La primera visita de la infanta Cristina a Urdangarin

La visita de la infanta Cristina al seu marit es va produir sis dies després que l'exduc de Palma ingressés a la presó per complir amb la condemna de 5 anys i 10 mesos pel cas Nóos. En aquells dies, Urdangarin només disposava d'una primera visita de 40 minuts durant la seva primera setmana, i va ser, justament, Cristina qui la va protagonitzar. 

Així doncs, i segons ha pogut saber el diari ‘El País’, l'entrada de la infanta Cristina a la presó de Brieva va passar completament inadvertida gràcies a les condicions especials que va rebre aquesta visita. I és que, tot i que diumenge és el dia que s'obren les portes perquè els familiars visitin als reclusos durant un horari establert, en el cas de la infanta Cristina i Urdangarin s'hauria fet una excepció.

Una visita amb un tracte especial

Així doncs, i per no alterar el normal funcionament del centre penitenciari, s'hauria estipulat una hora de trobada diferent, motiu pel qual no va ser vista. Segons Institucionals Penitenciàries aquests casos es donen també amb altres presos quan es considera oportú, amb la qual cosa destaquen que no va ser un tracte de favor exclusiu per a la filla del rei emèrit.

Tanmateix, cal destacar que aquesta visita es va fer hores després que se celebrés la graduació de Pablo, el segon fill del matrimoni. A la celebració, hi van acudir diversos familiars com la infanta Elena, la mare d'Iñaki Urdangarin —Claire Liebaert—, entre altres.

La infanta Cristina por las calles de Ginebra tras el ingreso en prisión de Urdangarín
Imatge d'arxiu de la infanta Cristina pels carrers de Ginebra.  | CatalunyaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari