IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La infanta Helena reclama el seu lloc dins de la Família Reial

La germana del rei no vol seguir en un pla discret, sempre en segona línia, i, per això, està començant a acudir a actes oficials després d'un any fora dels focus

La infanta Elena en una imagen de achivo
La infanta Helena en una imatge d'arxiu. | cedida

Feia molt temps que no passava, sobretot amb la coronació de Felip VI com a rei, però, tot i això, aquest divendres alguna cosa ha canviat. La infanta Helena, que després de l'abdicació del seu pare havia decidit allunyar-se de la majoria d'actes oficials de la Casa Reial, torna per recuperar el seu protagonisme

Aquest divendres 11 de maig, al migdia, la infanta Helena va acudir al primer esdeveniment de l'agenda oficial de la Zarzuela des de feia gairebé un any. Concretament, la germana del rei ha representat la Família Reial en el lliurament dels premis «Caballo de Oro» a l'esquadró d'escorta de la guàrdia Reial que se celebra, coincidint amb la fira del cavall, a Jerez de la Frontera.

La infanta Helena torna a formar part de la Família Reial

Amb aquest acte, la infanta Helena torna a guanyar protagonisme i, així, reclama el seu lloc com a representant de la Corona, encara que el seu germà segueixi sent el rei. Cal destacar que la infanta ha anat a més actes públics en aquest 2018, però havien minvat molt els últims mesos i la voluntat general era d'allunyar-la de la primera línia.

Últimament, només se l'havia vist acudint a l'hospital, acompanyada dels seus fills Froilán i Victoria Federica, per visitar el seu pare, Joan Carles, després de l'operació de genoll a la que s'havia sotmès. També va tornar a anar a l'hospital per visitar la seva cosina María Zurita després de la seva recent i prematura maternitat. Tot i això, ha acudit a pocs actes públics i menys encara actes de caràcter oficial.

La infanta Elena durante la entrega del premio Caballo de Oro en Jerez
La infanta Helena durant l'entrega de premis a Jerez de la Frontera. | Cedida

 

La infanta no vol seguir en un segon i discret terme

Pel que sembla, la coronació del seu germà Felip hauria estat un dels motius que expliquen l'allunyament de les dues infantes de la primera línia, ja que el nou rei requeria tot el protagonisme possible. A més, la polèmica generada després de l'escàndol de la imputació d'Iñaki Urdangarin en el 'cas Nóos', així com la incòmoda i distant relació amb la reina haurien promogut que s'apartessin de l'esfera pública i de l'agenda oficial de la Casa Reial.

Però ara tot apunta a un canvi important. Segons apunta la revista 'Semana', la infanta Helena s'ha plantat i s'hauria negat a seguir en un segon terme, amb la voluntat de tornar a ser imatge de la Família Reial. Aquest acte de lliurament de premis podria ser el primer de molts altres actes oficials en els quals la infanta reivindicarà el seu paper.


Comentaris

envia el comentari