IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La infanta Sofia haurà de decidir si vol representar la Corona o optar per una carrera professional

Si finalment es decanta per la segona opció, perdrà el títol d'infanta d'Espanya

Imagen de la Infanta Sofía.
Imatge d'arxiu de la infanta Sofia | 'Ellahoy.es'

Els reis Felip i Letícia han marxat aquest pont de maig a un destí desconegut, mantenint-se fidels a la tradició de guardar alguns moments per a la seva intimitat. En aquesta ocasió, però, han aprofitat també per celebrar l'aniversari de la seva filla petita, la infanta Sofía. 

Amb el pas dels temps, les diferències entre la petita i la seva germana, Elionor, són cada vegada més clares i importants. Només cal recordar que Elionor té actualment un pes més gran en la representació de la Corona, que en el futur acabarà portant.

A dins de la Casa Reial, també es nota un tracte diferenciat, que aquest passat diumenge es va evidenciar. En concret, la institució no va emetre cap comunicat oficial per felicitar Sofia pel seu aniversari, a diferència del que va passar amb la princesa Elionor, deixant clar que el seu paper és més secundari. 

Un futur diferent per a Sofia

De fet, ja podem afirmar que el futur de Sofia no s'assemblarà en res al d'Elionor, perquè sembla que, després de la polèmica amb la infanta Cristina la família reial s'ha replantejat el paper que han de tenir els germans del monarca. És per això que la petita podrà escollir lliurement el seu destí, perquè deixarà de formar part de la reialesa per ser simplement família de la Reina. 

En aquest sentit, hem de recordar les paraules del rei Felip, el dia de la seva coronació: «Els membres de la Família reial tan sols podran desenvolupar, amb caràcter, d'exclusivitat, activitats de naturalesa institucional». 

Imagen de la princesa Leonor y la infanta Sofía.
Imatge de la princesa Elionor i la infanta Sofia | CatalunyaDiari.cat

 

Llibertat per escollir el seu futur

En el seu discurs, el que el rei Felip VI volia deixar clar és que Sofia no podrà compartir el seu paper com a infanta d'Espanya amb altres feines, ja que no té dret a fer-ho, a diferència de les actuals infantes Elena i Cristina. 

Haurà d'escollir quin camí vol seguir

Hem de recordar que la primera, a més d'haver exercit com a mestra, també és directora de Projectes Socials i Culturals de la Fundació Mapfre, mentre que la segons, Cristina, va optar per dirigir l'Àrea Internacional de la Fundació 'la Caixa', a més de coordinar de l'Aga Khan Trust and Culture. 

En definitiva, quan arribi el seu moment, Sofia haurà d'escollir si vol dedicar-se a representar la Corona, o si prefereix desenvolupar la seva pròpia carrera professional. Tot això tenint molt clar que, si es decanta per la segona opció, haurà de renunciar al títol d'infanta d'Espanya, tot i que això no implicaria la pèrdua dels seus drets de successió. 

Amb tot, si la infanta opta per no representar la corona, continuaria formant part de la Família Reial mentre Felip VI continués sent el rei. No serà fins que Elionor acabi ocupant el tron que Sofia perdria el seu títol de forma automàtica, ja que la llei estableix que són membres de la Casa Reial el rei o la reina i la seva consort, i ascendents i descendents directes, no els germans. 

Si opta per sacrificar la seva carrera professional per poder servir la Corona, s'hauria de garantir que pogués seguir amb les seves tasques de representació, tot i que oficialment no formaria part de la Família Reial. 


Comentaris

envia el comentari