Primer pla de la Infanta Sofia.

La infanta Sofia vola en solitari després del comiat d'Elionor: «S'ha alliberat»

La princesa Elionor ja ha començat el curs escolar a l'UWC Atlantic College, mentre que la seva germana ha d'afrontar noves responsabilitats

La Infanta Sofia s'enfronta a nous reptes ara que la seva germana, la princesa Elionor, ha marxat a estudiar a l'estranger. La primogènita dels reis ja s'ha integrat com una estudiant més a l'UWC Atlantic College i ha començat el curs escolar.

Sens dubte, un gran repte no només per ella, on haurà d'aprendre a desenvolupar-se sola, sinó també per la seva germana. Sofia haurà d'afrontar noves responsabilitats i tindrà més protagonisme en els actes oficials.

Tot això tenint en compte que, fins ara, s'havia limitat a posicionar-se en segon pla. D'aquesta manera, Jaime Peñafiel ha passat a analitzar amb detall el futur que li espera a Sofia.

«Es queda sola amb el comiat de la seva germana, s'ha alliberat de la seva pressió», assenyala el periodista.

«Sofia és la segona filla del matrimoni i m'imagino que ara substituirà Elionor, encara que no en els actes institucionals perquè per això hi és ella. Sofia no té cap paper institucional», assegura.

Així, Peñafiel insisteix que «la Infanta no desapareix, hi haurà actes a què acudeixi, però es tindrà cura que ella ara no eclipsi l'absència de la seva germana». D'aquesta forma, la figura de la princesa Elionor se seguirà tenint present, ja que és l'hereva del tron.

«Hi haurà actes de la Corona on ella també assisteixi, però com a Infanta d'Espanya. No l'amagaran», destaca.

Al seu torn, la filla menor de Letícia i Felip VI haurà d'aprendre a volar sola sense comptar amb la seva germana. «Ella seguirà el seu curs, continuarà amb les mateixes amistats i amb la seva vida bastant lliure».

El nou paper de la Infanta Sofia

Recordem que Sofia no té la pressió ni les responsabilitats d'Elionor, de tal manera que es pot permetre ser ella mateixa en tot moment.

«Es veu que és una adolescent que té personalitat, té uns trets d'identitat més semblants a la seva tia Irene de Grècia quan era joveneta», assenyala Peñafiel. «Es nota que no té enveja de la seva germana i tampoc de la pressió que li tocarà».

Sap que el paper de princesa serà molt complicat d'assumir, de manera que gaudeix sense estar al centre mediàtic. A més, les germanes seguiran cenyint-se a l'atapeïda agenda dels seus pares, encara que sense descuidar els estudis.

«A Gal·les, a Londres... Se cenyiran als plans que facin els Reis», recalca el periodista.

«Amb tot, la infanta Sofia aprofitarà els festius per anar-la a veure perquè es porten molt bé», comenta sobre la bona relació que hi ha entre totes dues. Una cosa que es va fer molt palpable amb l'abraçada que les germanes es van donar a l'aeroport.

«Estan molt unides. La història s'ha repetit de la mateixa manera que quan Felip VI va marxar a Canadà, moment en què els seus pares el van abraçar en un dolç comiat. Elionor a Gal·les serà una més, haurà de compartir habitació, es dutxarà en dutxes comunes, en fi, una experiència que li obrirà la ment i li anirà molt bé».

Efectivament, la princesa viurà una experiència inoblidable a l'estranger i tornarà amb moltes històries per explicar. A més, també li anirà molt bé per forjar el seu caràcter.

Tal com posa de manifest Jaume Peñafiel, «la infanta Sofia es diferencia de la seva germana Elionor pel caràcter, ella és més somrient, més extravertida i més natural».

Una cosa molt normal si tenim en compte que no té la mateixa pressió que Elionor de ser futura reina. «Per una nena d'aquesta edat ha de ser una mica dur».

Finalment, el periodista recalca que «crida l'atenció que tot just arribar a Gal·les, Elionor s'ha transformat físicament i ha somrigut moltíssim». Fet que confirma que es troba molt il·lusionada i feliç.