ÚLTIMA HORA

Trets i càrregues dels Mossos a Barcelona

ARA MATEIX

Cremen cotxes al centre de Barcelona

Ingrid Sartiau i Albert Solà, dos dels suposats fills il·legítims del rei Joan Carles

La periodista Pilar Eyre, a més, assegura que hi ha una altra persona, una filla bastarda desconeguda
Pilar Eyre va assegurar que el rei emèrit va tenir una filla que va protagonitzar una portada  | Mediaset

 

La visita de Pilar Eyre al programa conduït per Risto Mejide, ‘Chester’, va fer que es parlés novament de les suposades infidelitats del rei emèrit, Joan Carles I, a qui, a més, se li atribueixen diversos fills secrets.

  

  

De fet, com explica ‘El Español’, la periodista va assegurar que hi ha una altra filla desconeguda del monarca.no va aprofundir molt en detalls i poc més va poder saber-se, encara que, com va dir aquest mateix diari,ella es relacionarien amb freqüència i guardarien un evident semblant.

  

  

«Tu creus que el rei Joan Carles I només té tres fillsDoncs potser no són solament tres», va dir Eyre.

«Són iguals, tots diuen que s'assemblen molt. Ha estat portada de revistes importants», va afegir la comunicadora, fent referència a «algú de l'aristocràcia». Va assegurar que el quart fill de Joan Carles és una persona fàcilment reconeixible, i que els seus pares són imatge pública del país, cosa ha permès mantenir-ho en secret, en gaudir d'un estil de vida favorable.

 

Una vida plena d'amors i aventures

 

Eyre va afirmar que el rei «va tenir una joventut bastant alegre», i compta, almenys, amb un quart descendent, de qui té coneixement, encara que no s'ha revelat el seu nom. Només va explicar un detall més: a la periodista se li va escapar un «aquesta noia», revelant així el seu gènere. A més, va afegir que no es tractava «dels dos que han sortit, per descomptat».

El llibre publicat per Amadeo Martínez Inglés, titulat ‘Joan Carles I. El rei de les cinc mil amants’, explica detalls dels primers anys del monarca, en els quals també feia referència a la «joventut bastant alegre» que recordava Eyre.

En la publicació es parla «dels dos que han sortit», als quals també feia referencia la periodista a ‘Chester’. Es tracta d'Ingrid Sartiau i Albert Solà, fruits de relacions de joventut de Joan Carles, els quals es reivindiquen com a fills del rei, encara que mai se'ls ha atorgat cap crèdit que confirmés la seva teoria.

 

Ingrid Sartiau i Albert Solà, possibles fills il·legítims del rei Joan Carles | Cedida

 

 

Ingrid Sartiu i Albert Solà, els casos més coneguts

 

Són els casos més coneguts, encara que es creu que podria haver-hi més. Ingrid Sartiu ha estat la que més lluny ha arribat per legitimar les seves demandes. És l'única que ha aconseguit que la demanda de paternitat fos acceptada pel Ple de la Sala Civil del Tribunal Suprem.

Des d'aquell moment, la suposada filla bastarda del rei no ha descansat en la seva obstinació d'aconseguir provar-ho, raó per la qual s'ha enredat en un complicadíssim i difícilment fructífer procés legal.

Tot i això, la seva demanda va aconseguir tirar endavant, gràcies a una acta notarial de la seva mare, Liliane Ghrislaine Sartiau, en la qual assegura que va mantenir un idil·li amb el rei del qual va néixer la seva filla. L'any 2015, els tribunals van fallar en contra seva, la qual cosa va motivar que Ingrid demanés que s'admetés una prova d'ADN, cosa que encara no ha prosperat.

El cas de Solà, tant o més conegut, no va aconseguir calar tan profund en el sistema judicial. Ell, de la mateixa manera que Ingrid, va iniciar un procés legal per reclamar la seva legitimitat com a fill del monarca; es va realitzar una prova d'ADN i, lamentablement per a ell, aquesta no va ser admesa a tràmit.

Segons la seva història, la seva mare biològica, Anna María Bach Ramón, pertanyia a l'alta societat i va tenir un romanç amb el rei, del que va néixer ell. Posteriorment, i com era relativament comú en l'època, van ser separats: a ell el van enviar a Eivissa, on va ser adoptat per una altra família, i ella a Suïssa.

A tots dos hauria de sumar-se, llavors, l'última filla secreta de la qual parlava Eyre, de la qual tan poc se sap, i que la periodista introduïa, dient: «És algú que ningú coneix de l'aristocràcia, que té un títol important d'Espanya».

 

Ingrid Sartiau | Cedida

 

Albert Solà | CatalunyaDiari.com

 

Comentaris