IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els inspectors d'Hisenda asseguren que estan sotmesos a «fortes pressions» per la situació a Catalunya

Adverteixen que dividir l'Administració tributària per regions dificulta la inspecció

Els inspectors d'Hisenda asseguren que estan sotmesos a «fortes pressions» per la situació a Catalunya
Els inspectors d'Hisenda asseguren que estan sotmesos a «fortes pressions» per la situació a Catalunya.   | Cedida

La Organització d'Inspectors d'Hisenda de l'Estat (IHE) ha denunciat que els inspectors d'Hisenda a Catalunya estan sotmesos a «fortes pressions» a causa de la situació que es viu a Catalunya. Segons informa 'El Confidencial', la situació en què es troben els inspectors de Catalunya «és molt complicada», perquè duen a terme una feina pròxima a la societat, ja que les seves tasques per investigar casos de frau fiscal els obliga a estar en permanent contacte amb els contribuents. José Luis Groba, president de la IHE, explica durant el congrés anual d'inspectors celebrat a Sevilla que «tenim molt presents els nostres companys de Catalunya, sabem que mai els podrem compensar la tasca que estan fent durant aquests dies la que seguiran fent en els pròxims mesos». 

La feina dels inspectors es veuria truncada si es realitza una declaració unilateral d'independència, ja que la seva feina és vetllar perquè el pagament d'impostos es dugui a terme correctament a l'Agència Tributària. Així, segons apunta el citat mitjà, membres del Govern haurien demanat a empreses catalanes que declarin directament a l'Agència Tributària Catalana. El passat 4 de setembre la Generalitat va anunciar que l'Agència Tributària Catalana ja estaria llesta per recaptar els impostos si Catalunya s'independitzés. La situació també s'hauria remogut a causa de la intervenció dels comptes de la Generalitat per part del govern espanyol. Així 'El Confidencial' assegura que si les empreses catalanes decideixen tributar a la Hisenda catalana, serà tasca dels inspectors de la Hisenda espanyola investigar la quantitat que defraudin, tasca que es duria a terme «fins i tot patint la pressió de les empreses o d'alguns ciutadans». 

José Maria Peláez, inspector d'Hisenda i cap de l'Equip Regial d'Inspecció, assegura que molts inspectors van començar treballant a Catalunya i explica que «ho hem viscut, ho sentim i sabem que pateixen moltes pressions». Ara bé, des de l'Agència Tributària asseguren que fins ara totes les empreses privades estan complint amb els seus impostos, però que hauran de mantenir la vigilància. José Luis Groba apunta que la Generalitat demana a les empreses públiques que tributin a l'Agència Tributària Catalana, però que en el cas de les empreses privades «no hi té res a fer», ja que s'estaria cometent un delicte. A més, la IHE adverteix que dividir l'Administració tributària per regions dificulta la inspecció i la lluita contra l'economia submergida. 


Comentaris

envia el comentari