T'ENCANTA SÁLVAME?

Uneix-te al nou grup de Facebook per a comentar, cotillejar i disfrutar amb Sálvame. CLICA AQUÍ, t'encantarà!

URGENT

Cancel·len vols a l'Aeroport del Prat pel coronavirus

Interior, a judici pel nomenament de Trapero com a major dels Mossos

El fins ara cap del cos de policia ha protagonitzat un últim any ple de polèmiques
La plaça no s'ocupava des de 2007 | CatalunyaDiari.cat

 

La Conselleria d'Interior haurà de comparèixer al jutjat pel procés d'elecció del nou major dels Mossos d'Esquadra. Segons el diari El Nacional, la jutgessa del Contenciós Administratiu número 7 de Barcelona ha acceptat la denúncia que feia referència a les irregularitats de la convocatòria d'aquesta plaça. Des que el 2007 va marxar Joan Unió, primer i únic major dels Mossos, ningú ha ocupat el càrrec fins ara. 

Josep Lluís Trapero va prendre possessió el passat dimarts, però no sense que l'acte anés acompanyat de polèmica: diverses fonts asseguren que Interior hauria obert la convocatòria d'aquesta plaça expressament per al cap dels Mossos. Trapero, a més, ha sigut protagonista de diverses notícies durant aquest últim any, i és que des de la paella a casa de Pilar Rahola la seva reputació s'ha posat en evidència. Va transcendir també el cas d'un home que, després d'agredir dos agents, va quedar en llibertat arran d'una trucada de Trapero. 

 

Canvis al càrrec

El càrrec de major dels Mossos ja no és vitalici. Així ho ha decidit la Conselleria d'Interior, que explica que ara es tracta d'un «càrrec institucional amb galons». La necessitat de recuperar aquesta figura sorgeix de Jordi Jané, que considera necessari canviar la posició de màxim responsable, que ara per ara és la de comissari, ja que assegura que no té fonament jurídic. 

La demanda a la que s'enfronta Interior denuncia que «al llarg de totes les bases no trobem cap element que indiqui, ni tan sols amb caràcter mínim, quins són els requisits de titulació, formació, experiència, preparació, aptituds, o un mínim perfil orientatiu que es requereixi per ser el màxim dirigent del cos dels Mossos d'Esquadra». El Sindicat de Policies de Catalunya, l'entitat que ha tirat endavant la denúncia, explica que s'ha optat per obviar les característiques del càrrec tot i que les bases de la convocatòria les han d'incloure.

 

La polèmica està servida

Trapero ha estat criticat en diverses ocasions per membres del mateix cos policial. L'únic aspirant a major, que compta amb el suport del conseller Jordi Jané, va ser qüestionat per la seva gestió de la detenció d'un conductor que va atropellar un agent. Això va provocar que al voltant de 300 mossos es manifestessin a les portes de la comissaria de Rubí per demanar la seva dimissió