Interior investiga un xeic àrab que podria promocionar l'islamisme radical a l'Estat

L'home fa una dècada que resideix a Espanya i té diversos negocis

El xeic Aziz al-Fawan fa una dècada que va impulsar els seus negocis a Espanya. Foto: elconfidencial.es.

El Ministeri de l'Interior espanyol vigila molt de prop el xeic àrab Aziz al-Fawan, propietari del canal televisiu Córdoba Internacional TV i posseïdor d'altres negocis a l'Estat. Al-Fawan és natural d'Aràbia Saudita i el seu objectiu a Espanya és promoure el diàleg interreligiós i connectar cultures. Això és el que suposadament pretén a través de la televisió i també amb la Fundación Taqwa, constituïda al novembre del 2015 per «promoure, realitzar i fomentar la difusió del missatge de pau». Però la seva tasca podria ser només una coartada per perseguir altres fins, com és aconseguir el suport d'altres musulmans per expandir l'islamisme radical a l'Estat, tal com apunta elconfidencial.com. Fonts de les Forces de Seguretat asseguren que segueixen els seus passos per evitar que es converteixi en un focus de radicalització.

Al-Fawan és un defensor del wahhabisme, la branca sunnita que es professa a l'Aràbia Saudita, i propugna l'estricta aplicació de la llei islàmica. Així, defensa la inferioritat del cristianisme, l'abolició dels drets de les dones i el rebuig i condemna cap als valors occidentals, segons explica el diari espanyol. La seva opinió, que podria generar un impuls de la islamització radical, ha estat recollida en diverses entrevistes i sermons. «No odiem a un politeista pel seu color, gènere, sang, país o perquè és americà, europeu, xinès o asiàtic. No obstant, si aquesta persona és un infidel, he d'odiar-lo, la seva heretgia i el desafiament a Al·là i al seu profeta» o «quan un home avisa la seva dona per complir les seves necessitats, ella hi ha d'anar, encara que estigui ocupada amb el forn» són només dos d'una llarga llista de comentaris que exposa durant la seva participació en debats.

El seu arrelament a Espanya cada vegada és més gran i els seus negocis no paren de créixer. L'últim ha estat la compra de l'antic casino de Toledo, un edifici de tres plantes al centre de la ciutat que el xeic vol convertir en un centre cultural i religiós que contribueixi a la difusió de l'Islam. A més, està negociant obrir uns locals similars a Granada i Còrdova.


Comentaris

envia el comentari