IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Investigadors catalans creen un virus que fa que el sistema immunitari lluiti contra els tumors

Un grup d'investigadors de Bellvitge han aconseguit un gran pas en el tractament del càncer

L'equip d'investigació en viroteràpia de l'Idibell | Idibell

Un grup de científics de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell), liderat pel doctor Ramon Alemany, ha publicat el seu treball de desenvolupament d'un virus oncolític que pot redirigir el sistema immunitari del pacient contra les cèl·lules tumorals. Es tracta d'un pas que ha de servir per desenvolupar noves pautes terapèutiques per tractar diferents tipus de càncer. L'objectiu era modificar un adenovirus, els que causen constipats, conjuntivitis o gastroenteritis, perquè ataqui només les cèl·lules canceroses i deixi estar el teixit normal, un fet que un cop aconseguit té grans possibilitats de convertir-se en un tractament efectiu contra el càncer.

Tot i que aquest sistema té certes limitacions, i és el que el mateix sistema immunitari del pacient reconeix el virus i l'ataca, per tant, havien d'aconseguir que el virus reprogramés el sistema de defenses perquè en lloc d'atacar-lo a ell, ataqués també les cèl·lules tumorals, de manera, que a l'acció del virus, s'hi sumés la del sistema immunitari. Això s'aconsegueix amb anticossos BiTE, que han estat desenvolupats recentment, que aconsegueixen que els limfòcits T ataquin les cèl·lules canceroses.

Segons explica El Periódico, en l'estudi amb ratolins s'ha demostrat que utilitzant aquests anticossos, el sistema immunitari començava a atacar les cèl·lules tumorals. Uns resultats que el grup d'investigadors en viroteràpia espera que serveixin per atraure l'atenció de les empreses que desenvolupen aquests anticossos per poder establir algun tipus d'acord de col·laboració.


Comentaris

envia el comentari