IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Investigadors catalans descobreixen un fàrmac que preveu i cura la leucèmia infantil

En les primeres proves amb animals els resultats han estat un èxit

El nou fàrmac evitaria l'aparició de leucèmies limfoblàstiques agudes T. Foto: Cedida

Bones notícies en la lluita contra la leucèmia infantil. Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i de la Universitat de Barcelona han descobert un fàrmac que, després de diverses proves amb ratolins, aconsegueix evitar l'aparició de cèl·lules leucèmiques limfoblàstiques agudes T i pot arribar a curar la malaltia en inhibir un dels seus detonants.

Segons publica 'Antena 3', la investigadora Anna Bigas, apunta que, encara que el fàrmac funcioni en ratolins, encara cal estudiar la seva aplicació clínica. Tot i així, apunten que ja és un senyal de què pugui funcionar per tractar les cèl·lules leucèmiques. La investigació obre nous camins per al diagnòstic de pacients per tal d'avaluar el pronòstic de les leucèmies primàries.

Ara, les investigacions futures ajudaran a conèixer millor aquesta via i valorar si és millor fer un tractament amb inhibidors directe o si hi ha algun altre nivell inferior en el qual interferir. I és que, una cinquantena de cada 300 nous càncers diagnosticats cada any a l'Estat és leucèmia limfoblàstica, un càncer que es manifesta els primers 10 anys de vida. Tot i així, vuit de cada 10 es resolen favorablement.


Comentaris

envia el comentari