IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Investigadors descobreixen cèl·lules que s'activen després de la mort

No t'ho creuràs

Segons diversos científics nord-americans s'ha descobert un conjunt de gens zombis que continuen vius dins del nostre organisme fins a quatre dies després de la nostra mort. Com publiquen a Science, a l'hora d'observar els processos que patien les cèl·lules dels animals investigats, concretament ratolins i peixos zebra morts, es van adonar que l'activitat dels gens i les seves proteïnes s'accelerava després que tots els processos vitals s'anessin parant a causa de la mort.

Els investigadors han determinat que en aquestes cèl·lules dels músculs hi ha desenes i, fins i tot, centenars de gens que s'activen diverses hores després de la mort, i que tenen una gran activitat fins a uns quatre dies després aproximadament. No obstant això, segons recull RT, molts d'aquests gens el que busquen és reanimar l'organisme, protegint a les cèl·lules i estimulant la reacció immune per suprimir els processos tan estressants que succeeixen després de la mort. Com afirma un dels investigadors, Peter Noble de la Universitat de Washington als Estats Units, els gens zombis també es trobaven en els gens de desenvolupament que participen en la formació de l'embrió i que queden inactius després del naixement.

A més, un altre descobriment interessant en aquesta investigació va ser que, en moltes cèl·lules d'aquests animals morts es trobaven actius els gens que fan referència al desenvolupament del càncer. Aquest fet podria explicar el perquè en el trasplantament d'òrgans, de persones recentment mortes, condueix al desenvolupament de tumors malignes. Segons afirma Noble, aquests gens i el seu patró d'activitat poden ser utilitzats per a calcular amb molta precisió el moment concret de la mort d'una persona i, a més, determinar la idoneïtat dels seus òrgans per ser trasplantats.


Comentaris

envia el comentari