IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Investiguen els supermercats Dia per vendre l'oli de gira-sol per sota del seu cost

La cadena ja va rebre acusacions molt similars fa uns mesos

Les denúncies defensen que el supermercat està venent l'oli de gira-sol per sota del seu preu de cost. | Cedida

Durant deu dies, els supermercats Dia han posat l'oli de gira-sol a un preu de 0,68 euros el litre. Aquesta accentuada baixada del preu —prèviament es venia a 1,02 euros el litre— ha fet que la indústria reclami que s'obri un expedient a la cadena per vendre aquest oli per sota del seu cost. L'oferta més baixa fins al moment per aquest producte era de 0,99 euros el litre.

Fa uns mesos Dia ja va rebre acusacions similars per la mateixa pràctica amb l'oli d'oliva. Del 9 al 22 de juny del 2016, els establiments del grup van vendre aquest producte a 2,19 euros el litre, la qual cosa va indignar els agricultors. Llavors el preu d'un litre rondava els tres euros. La Unió de Petits Agricultors (UPA) demanava que s'investigués aquesta oferta tan baixa de la cadena i assegurava que «el preu mitjà en origen de l'oli d'oliva en els últims dotze mesos s'havia situat en 2,75 euros i en cap cas ha baixat de 2,5 euros».

Com explica 'El Economista', des de la cadena neguen que s'estigui venent oli de gira-sol per sota de costos i insisteixen, a més, en el fet que es tracta de promocions puntuals. Gràcies a les ofertes llançades l'any passat amb aquest producte, Dia va aconseguir multiplicar per vuit les vendes d'oli d'oliva malgrat la polèmica amb el sector per la suposada venda amb pèrdues, una pràctica que vulnera la Llei de comerç. Per la seva banda asseguren que la intenció no és guanyar més diners sinó seguir oferint sempre els preus més baixos possibles.


Comentaris

envia el comentari