IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La ITV podrà repetir-se en una altra estació si se suspèn la primera vegada

A més, s'incorporaran millores de control d'emissions i estarà reconeguda la ITV emesa per altres països

itv
La ITV podrà repetir-se en una altra estació si se suspèn la primera vegada. | Cedida

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un Reial decret pel qual es permet als usuaris que no passin favorablement la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) repetir la prova en una estació diferent en el termini d'un mes. A més, la norma obliga a les estacions a disposar d'eines de diagnòstic electrònic per millorar el control d'emissions. Aquest Reial decret tracta de flexibilitzar alguns aspectes de la normativa de la ITV per complir amb la legislació europea.

Entre les seves novetats, obliga per primera vegada a les estacions a disposar d'eines de lectura de diagnòstic que es connecten amb els ordinadors de bord dels vehicles, la qual cosa suposa «un primer pas cap a la inspecció dels sistemes de seguretat electrònics i la millora del control d'emissions». D'altra banda, la norma facilita la lliure elecció d'estació ITV quan el resultat sigui desfavorable o negatiu. Fins ara, era obligatori presentar-se a la nova inspecció en la mateixa estació amb un termini màxim d'un mes. Si bé aquesta data es manté, ofereix la possibilitat de repetir la inspecció en una estació diferent de la qual va atorgar un diagnòstic negatiu. 

Quant al sistema pel qual s'estableix la data obligatòria per a la revisió següent, estableix que no es modificarà la data prevista per a la següent si el vehicle passa la inspecció abans del previst, sempre que aquest avançament no superi un mes. A més, estableix l'obligatorietat d'acreditació de les ITV com a entitat d'inspecció atenent a la norma internacional UNE EN/ISO 17020. La norma també actualitza els requisits de qualificació del personal i incorpora la formació a distància. Per als inspectors, s'exigeix per primera vegada, com a nivell mínim, la titulació de Tècnic Superior d'Automoció.

Finalment, aquest Reial decret afavoreix l'intercanvi d'informació electrònica entre estacions i Administració Pública amb l'objectiu de fomentar la millor supervisió de les actuacions de la inspecció. Amb aquesta transposició de la Directiva europea 2014/45/UE de 3 d'abril de 2014 i de la 2014/46/UE de la mateixa data, serà possible el reconeixement del certificat de la inspecció tècnica periòdica emès per altres Estats membres quan l'usuari l'hagi comprat a l'estranger i el matriculi a Espanya.


Comentaris

envia el comentari