Jaime Peñafiel creu que la princesa Elionor no serà reina

El periodista ha negat que sigui monàrquic, ja que no s'identifica amb la Família Reial

Jaime Peñafiel asegura que la infanta Leonor «nunca» será reina
Jaime Peñafiel afirma que la princesa Elionor «mai» serà reina | Cedida

La monarquia fa anys que és qüestionada a la societat espanyola tot i que el debat sobre la seva continuïtat mai s'ha portat a les Corts. Un especialista en la Casa Reial com Jaime Peñafiel ha estat l'últim a dubtar del futur de la dinastia Borbó a Espanya.  

El periodista, que acaba de publicar un llibre sobre la reina Sofia,  ha concedit una entrevista a 'El Mundo' on afirma que «Ha passat el temps de la monarquia espanyola». Creu que tot i l'abdicació de Joan Carles en el seu fill, la reialesa té a l'Estat una data de caducitat molt pròxima.  

Veu en Felip VI l'últim monarca que regnarà a Espanya. Del rei actual assegura que «no té el caràcter ni la intel·ligència del seu pare». Jaime Peñafiel afirma de manera contundent que no hi ha cap possibilitat que la princesa Elionor ocupi el tron. 

Leonor mai serà coronada

L'escriptor descriu com «una ximpleria» les opinions d'altres periodistes que deien que Elionor seria una gran Reina. Segons ells, la qüestió que s'han de preguntar els mitjans és «si arribarà a ser reina». 

La princesa Leonor podría no llegar a ocupar el puesto de su padre, el rey Felipe VI
La princesa Elionor no ocuparà el lloc del seu al capdavant de l'Estat segons Peñafiel | La Coctelera

 

Jaime Peñafiel ha volgut fer també els seus auguris sobre el futur de l'Estat i la corona: «D'aquí a poc temps, Espanya no existirà com nació, ni existirà la monarquia». És per aquest motiu que considera «ridícul parlar d'Elionor com futura reina, perquè mai ho serà. Rotundament: no». 

El periodista opina que s'ha de deixar en pau a la nena, encara que la seva mare «l'estigui promocionant». També ha volgut desdramatitzar la fi de la monarquia espanyola: «La monarquia s'acabarà. Ho veurem i no serà una tragèdia»

Jaime Peñafiel no és monàrquic

Peñafiel també ha sorprès quan ha parlat sobre els seus sentiments sobre la reialesa espanyola. Sobre l'actual monarca, ha insistit en el fet que «Felip pot ser rei quatre, sis o vuit anys més».  Però el que ha sobtat és la seva resposta a la pregunta de si es considera monàrquic. 

Ell ha contestat que «és impossible» que es pugui identificar amb la Família Reial. Justificant aquesta resposta tan inesperada, l'escriptor ha afirmat que la causa d'aquesta postura és «perquè els coneix».  


Comentaris

envia el comentari