ÚLTIMA HORA

Un home mata la seva dona a Sant Joan Despí i és detingut quan volia fugir a l'aeroport del Prat

URGENT

Mor una nena de 14 en un accident amb un cavall al Vallès

Jesús Bonilla, arruïnat per Lehman Brothers, ha de prendre medicació

L'actor secundari va perdre 400.000 euros amb les preferents de Bankia i ara pateix depressió
Jesús Bonilla, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

A causa del cas de Lehman Brothers, o la versió espanyola amb les preferents de Bankia, milers de persones del país van perdre tots els seus estalvis i van acabar arruïnats d'un dia per l'altre sense que poguessin fer res per evitar-ho. 

 

Una d'aquestes persones afectades va ser el famós actor secundari Jesús Bonilla que, segons confessa, va perdre tot el que tenia: 400.000 euros i des de llavors no ha pogut aixecar el cap i pateix una greu depressió que està sent tractada per professionals. Ara, durant una entrevista que li va fer el periodista Josep Cuní, l'actor va explicar que encara no ha superat aquell incident i des de llavors ha estat prenent medicació i seguint les recomanacions dels metges especialitzats.

 

Produir un musical, el seu gran somni truncat

Jesús Bonilla sempre havia tingut la il·lusió de produir un musical, no obstant això, el seu somni es va esfumar quan es va quedar sense diners per culpa d'aquella estafa. D'un dia a l'altre tota la seva vida va canviar: «Els diners s'havien esfumat». L'actor va perdre tot el seu patrimoni personal i va afirmar: «Quan vaig firmar aquells bons, no ho associava a Lehman Brothers».

 

Quan va assabentar-se que els seus bons ja no valien res, Jesús Bonilla va sofrir un atac d'angoixa: «Allò va ser un punt d'inflexió a la meva vida professional, personal i psíquica». Des d'aquell dia ha de prendre medicació i continua amb «Visites a psiquiatres, medicació i així, fins ara». També va confessar: «Tot m'ha provocat un neguit que m'ha impossibilitat ficar-me en empreses. Mai se sabrà si podria haver estat un gran empresari, però em van matar la il·lusió».

 

Jesús Bonilla en una entrevista amb Josep Cuní. | Cedida

 

El passat humil de Jesús Bonilla

Actualment l'actor té 63 anys i va passar la seva infància en un municipi proper a Talavera de la Reina, a la província de Toledo. Després es va mudar a Madrid amb 13 anys i el món del teatre li va cridar l'atenció, tot i que en un primer moment va pensar dedicar-se a la química.

 

Per això va estudiar a l'Escola d'Art Dramàtic i va passar aquells anys fent representacions al carrer per demanar diners en acabar, a més, també va vendre samarretes en els mercats per poder pagar-se els estudis. I aviat li va arribar l'èxit, consagrant-se com un dels actors secundaris més estimats, participant en pel·lícules com 'La niña de tus ojos' o 'Belle époque', entre d'altres.

 

No obstant això, actualment es troba allunyat del treball a causa de l'estafa de les preferents, tal com ho explica ell mateix, que li va provocar una greu depressió per la qual es troba sota atenció mèdica periòdica.

 

Iker Casillas també va ser estafat.

El porter Iker Casillas també va perdre diners per culpa del cas de Lehman Brothers, però ell si va recuperar-lo, tot el contrari a Jesús Bonilla, ja que va prendre cartes en l'assumpte: «No és que jo tingués cap privilegi. Bankia ho va fer malament i devíem reclamar». Llavors el famós futbolista va convertir-se en la imatge del bufet d'advocats que defensa els preferents.