IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Jesús Vázquez explica com van ser els seus anys d'assetjament escolar

El programa sobre assetjament en què ha treballat el presentador sortirà a la llum durant aquest any a Cuatro

Jesús Vázquez veurà com 'Proyecto Bullying' finalment s'emetrà. | Cedida

Jesús Vázquez, conegut presentador de televisió, va ser durant cinc llargs anys víctima d'assetjament escolar. De fet, mai no ho ha amagat i sempre ha donat suport públicament a la lluita contra aquest mal que afecta molts alumnes durant l'etapa escolar. En aquest sentit, Vázquez, que finalment veurà com s'emet el programa sobre assetjament escolar que ell mateix presenta i que encara no ha sortit a la llum per problemes jurídics, ha volgut explicar com ho va passar ell de jove i els problemes que han tingut per fer 'Proyecto Bullying'.

«Vaig passar moments dolents al princip», explica el presentador. «Ha estat un treball molt dur, amb molt de viatge, molta selecció de casos... Vam descartar nois que necessitaven un tractament professional», assegura Vázquez. «He fet coses com cridar a un director d'un col·legi per explicar-li que teníem imatges d'assetjament que volíem mostrar-los i alguns em penjaven, encara que la majoria dels centres ens han facilitat el treball», diu. «També m'ha sorprès que hagin estat de vegades les institucions les que ens hagin posat els pals a les rodes», assenyala. Davant les dades que confirmen que els suïcidis estan augmentant durant els últims anys, Vázquez assegura que «no podem permetre que hi hagi nens d'11 anys que no tinguin raons per seguir vivint».

«Les seqüeles que deixa l'assetjament són sovint per a tota la vida, però se superen», afegeix Vázquez en declaracions a 'Informalia'. «Deixen marques al cor. Jo vaig tenir molta sort perquè, encara que ho vaig passar molt malament uns anys, amb l'adolescència vaig canviar físicament, vaig començar a fer esport i, de la nit al dia, va canviar la meva vida radicalment. Però molts no ho aconsegueixen», adverteix. «Vaig plorar molt; he hagut de sortir de vegades dels enregistraments, perquè entràvem a les cases i sentia coses que em posaven la pell de gallina», recorda. «Lluito perquè el meu cor no albergui rancor ni odi», relata. «M'hauria alleujat dir-ho als meus pares, però jo no ho vaig fer. Aconsello als nens i nenes que ho facin. Jo, quan arribava a casa, encara que estigués fet pols, havia de fer com que tot anava bé, i això era encara més dolorós», confessa el presentador.


Comentaris

envia el comentari