IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Jesús Vázquez reconeix que va patir assetjament escolar quan era petit

El presentador torna a la televisió amb 'Proyecto Bullying', que s'ha reeditat després que un jutjat en prohibís l'emissió

El presentador ha reconegut que va patir assetjament escolar quan era petit | Cedida

Jesús Vázquez torna a la televisió amb el polèmic programa Proyecto Bullying. Al seu moment, la Fiscalia de Menors va prohibir l'emissió del programa i el va descriure com un treball «perniciós» que no usava la fórmula adequada per «conscienciar a la població». Ara, el programa de Mediaset ha estat reeditat i finalment veurà la llum el dimarts 21 de febrer a Cuatro. A més, el presentador s'ha proposat la missió d'aconseguir que s'emeti Proyecto Bullying com una cosa personal, ja que com ha reconegut, ell també va ser víctima de l'assetjament escolar.

La Fiscalia de Menors va prohibir la primera emissió de Proyecto Bullying per considerar-lo un programa «perniciós»| Cuatro

 

En una entrevista concedida a 20 Minutos, Vázquez explica que han utilitzat tots els recursos possibles per adaptar el programa i aconseguir així el vistiplau de la fiscalia. «Hem tret algunes imatges i, amb molt enginy i molta tecnologia, hem aconseguit dissimular escenes, distorsionar-les i difuminar-les fins que és impossible que hi hagi problemes en emetre-ho». A més, el presentador ha afirmat que s'ha adaptat fins i tot el format general dels capítols, que ara seguiran un model holandès que consisteix a plantejar un debat social i deixar que els espectadors es posicionin.

Per il·lustrar el comú i dur que és l'assetjament escolar, ha estat el mateix Vázquez el que ha reconegut que ell també va ser víctima. «Vaig sofrir assetjament en aquesta edat crítica d'entre els onze i els catorze o quinze. És inevitable que quan veus com l'hi fan a uns altres te'n recordis. El patró de l'assetjament es repeteix gairebé calcat». Vázquez també ha volgut animar a tots aquells que estiguin passant per això ara mateix i afirma: «Es tira endavant, se supera, es guareix i es pot tenir una vida meravellosa. De fet, en la majoria dels casos les víctimes aconsegueixen tirar endavant més que el perfil clàssic d'abusador, que pot acabar com un inadaptat social, com una persona agressiva i violenta i no sol tenir un bon recorregut personal, sentimental o professional. Al final els grans fracassats són els assetjadors».

Sobre la decisió de la fiscalia en el primer intent d'emissió del programa, el presentador ha explicat que encara que va ser frustrant acatar la decisió imposada, ho van fer per ajudar a les veritables víctimes i afirma que ell mai ha pretès fer un programa que busqués el sensacionalisme o la morbositat sobre un tema tan dur. «Crec honestament i des del cor que mai es va fer aquest programa buscant morbositat ni sensacionalisme, ni per descomptat posar en perill la integritat de cap menor, ni de les víctimes, ni dels suposats assetjadors. No està en el meu esperit i en la meva carrera mai he fet programes sensacionalistes ni de morbositat. Jo no treballo per a això» sentenciava.


Comentaris

envia el comentari