Joan Carles I «passa» d’aplaudir Sofia en l’homenatge a la Constitució

Durant l'acte d'homenatge a la Constitució, el rei emèrit no va aplaudir el discurs de Felip VI en homenatge a Sofia i aquesta li va acabar demanant que ho fes

Sofía, muy cercana y sonriente, al lado de Juan Carlos
Sofia va donar un toc d'atenció al rei emèrit Joan Carles durant l'acte de celebració dels 40 anys de la Constitució  | CatalunyaDiari.cat

Qui dia passa, any empeny. Una dita que, en aquesta línia, s’escau a la perfecció per a una Família Reial més polemitzada que mai. Amb Urdangarin a la presó, amb una querella contra Joan Carles I per «construcció de grup criminal» i amb una rumorologia que assenyala directament la reina Letícia, la monarquia travessa un dels moments més crítics de la seva història recent.

Sembla que les coses, però, segueixen enquistades a la Zarzuela, i quan no és una polèmica, és una anècdota. Aquest és el cas, de fet, del toc d’atenció que va rebre Joan Carles I per part de la reina Sofia durant l’acte d’aniversari dels 40 anys de la Constitució Espanyola.

El toc d’atenció de Sofia

L’acte anava de meravella quan Joan Carles en va tornar a fer de les seves. L’anècdota va començar quan el rei, Felip VI, va relatar: «Una democràcia que va impulsar el meu pare, el rei Joan Carles, de manera decisiva i determinant. Al seu costat, però, sempre va ser-hi la meva mare i el seu suport compromès».

Sofia, en el moment on demana a Joan Carles que també aplaudexi
Sofia, en el moment on demana a Joan Carles que també aplaudeixi | TVE

 

En sentir-ho, la reina Sofia va començar a aplaudir tímidament mentre que el rei emèrit, que s’asseia al costat, va optar per posar-se una mà al pit en senyal d’agraïment. Sofia, en veure el gest del seu marit, va reaccionar donant-li un toc d’atenció per demanar-li que també aplaudís.

El perquè de tot plegat, segons un expert en comunicació verbal citat per ‘Look’, es deu al fet que Joan Carles I considerava que l’estaven aplaudint només a ell, i no a la seva esposa. Per això mateix, hauria optat per agrair el gest dels altres assistents enlloc de fer com la seva esposa i aplaudir en gratitud de les paraules del seu fill.   

Joan Carles, denunciat per 13 delictes

El Partit Comunista d'Espanya (PCE) i Izquierda Unida (IU) van presentar ahir una querella contra la figura del monarca per un total de 13 delictes. Entre els quals, segons argumentaven, hi constaven infraccions per tràfic d'influències i per constitució de grup criminal.


Comentaris

envia el comentari