IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El rei Joan Carles reapareix públicament molt desmillorat i més despistat

El monarca va ser present en un acte oficial a Galícia amb problemes de mobilitat i donant respostes confuses als periodistes

El rey emérito Juan Carlos frente a la prensa en Santiago de Compostela
El rei emèrit Joan Carles I davant de la premsa a Santiago de Compostel·la | CatalunyaDiari.cat

El rei Joan Carles ha tornat a aparèixer públicament després d'un temps considerable allunyat de les càmeres de televisió. Ho va fer al costat de la reina Sofia a Santiago de Compostel·la per presentar els campionats de vela de 2020 i 2021. L'expectació per veure la seva reaparició, com no podia ser d'altra manera, va ser molt alta i molts mitjans de comunicació van assistir-hi.

Un dels temes pels quals se li havia de preguntar era per la seva absència en el primer discurs públic de la princesa Elionor, cosa que havia estat molt criticada per diverses persones. No obstant això, els presents es van mostrar molt sorpresos per les respostes confuses que va donar el monarca, que sembla començar a estar bastant afectat per l'edat.

L'edat comença a passar factura al rei Joan Carles

Ja de bon començament, una de les coses que més va cridar l'atenció del monarca va ser que arribés a l'acte agafat del braç del president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, i acompanyat del seu inseparable bastó. Un fet que deixa entreveure que els problemes de mobilitat del rei emèrit no només no han millorat sinó que han anat a pitjor.

El rey Juan Carlos y el presidente Alberto Núñez Feijóo en la presentación de los campeonatos de Europa 2020 y del Mundo 2021
El rei Joan Carles va arriba a l'acte agafat del baraç del president Alberto Núñez Feijóo | CatalunyaDiari.cat

El rei Joan Carles dona respostes confuses als periodistes

Però el que més va sorprendre a tots els presents va ser el discurs confús i sense sentit que va fer quan li van preguntar per la lectura de la Constitució de la princesa Elionor en la seva primera intervenció pública. En primer lloc, una reportera li va preguntar si sabia que la seva neta havia fet la lectura, al que va respondre que no visiblement despistat.

Els periodistes seguien insistint i li deien que havia fet el seu primer discurs amb 13 anys a l'igual que el seu pare, en referència a Felip VI. «Com el meu pare? Ai, no ho he escoltat bé», responia confús el rei emèrit, pensant-se que li parlaven de Juan Borbón. Un símptoma que als seus 80 anys podria haver començat a tenir problemes d'oïda.

La infanta Helena, que l'acompanyava a l'acte, li va aclarir el que li estaven preguntant: «No, diu que Elionor ho va fer amb la mateixa edat que Felip. Encara que jo crec que ho va fer sent més petit». Un aclariment al qual Joan Carles va respondre assegurant que la primera intervenció pública de l'actual monarca va ser als 11 anys i no als 13.

Joan Carles elogia el discurs de la seva neta

Després de totes aquestes respostes sense cap mena de sentit, però, va ser el mateix rei Joan Carles qui es va dirigir als periodistes i els va dir que si havia pogut veure la intervenció d'Elionor. «Això de la meva neta ho he vist. Estava molt nerviosa, però ho ha fet divinament», va dir-los. Unes paraules que van tornar a deixar bocabadats als periodistes, a qui minuts abans els hi havia dit que no sabia res del discurs de la filla de Felip VI.


Comentaris

envia el comentari